Magazin

NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA ZAPUŠTENOG BESKUĆNIKA: Kad se pogledao u ogledalo nije mogao suspregnuti suze

Napisao H. H.

Jose Antonio, po struci električar, ima 55 godina, a na ulicama grada Palma de Mallorca beskućnik je već 25 godina.

– Jednostavno sam izgubio kontrolu nad životom nakon što sam obolio od depresije. Ostao sam bez krova nad glavom, nemam apsolutno ništa – iskren je Španjolac, koji na otoku Mallorca mještanima pomaže parkirati automobile. Od njihovih donacija si, kaže, barem može kupiti nešto hrane kako ne bi morao prositi, piše Jutarnji.

U gradu ga svi znaju, vole i cijene, a skromnom Joseu iznenađenje života priredio je vlasnik lokalnog frizerskog salona La Salvajeria, koji upravo ovaj mjesec slavi treću godišnjicu svoga postojanja. Organizirao mu je potpuni make-over, a nakon što je sve snimio i objavio na Facebooku, video je preko noći postao viralan hit.

Nakon što je beskućnik zapuštene, prljave i sijede kose te brade sjeo na frizerski stolac, posljednji put pogledao je svoj odraz u zrcalu.

– Kada se ponovno vidim, želim da to bude simbol mog novog početka, mog novog života – rekao je Jose i zamolio snimatelje da prekriju ogledao. Nakon što su mu oprali, obojili i ošišali kosu, sredili bradu i obrve, španjolski beskućnik nije mogao skriti suze radosnice.

– Jeb..e! Zar sam ovo zbilja ja? Ma nije moguće! Pa nitko me neće prepoznati! – ponavljao je zbunjeni i oduševljeni Jose Antonio dok je u nevjerici proučavao rezultate vlastite transformacije.

Vlasnik frizerskog salona dugogodišnjem poznaniku također je nabavio novu modernu odjeću, a onda ga je počastio pivom na terasi popularnog otočkog kafića. Kamerom je zabilježio i reakcije sugrađana na Joseov novi imidž.

Žene su mu prilazile i davale mu komplimente, a konobar, koji je 55-godišnjeg bivšeg električara svaki dan gledao na ulici, nije ga ni prepoznao kad mu je donosio piće.

– Stari, gdje ti je Ferrari? Jednostavno nemam riječi – njegov osmijeh govori sve. Izgleda prekrasno! – samo su neki od komentara oduševljenih ljudi koji su na društvenoj mreži vidjeli Joseovu preobrazbu.

Iako je snimka nastala još 2015. godine, tek sad postala je hit na internetu.

Salva Garcia, vlasnik frizerskog salona nedavno je, gostujući na španjolskoj televiziji, rekao kako Jose danas opet ima prirodnu sijedu kosu, ali izgleda odlično jer drži do sebe i trudi se dovesti si život u red. Dobio je i financijsku pomoć od tvrtke koja je željela ostati anonimna.

– Ovo je više od promjene izgleda. Sad još samo želim pronaći pošten posao – zaključio je Španjolac čija je priča rasplakala svijet.

Komentari

komentara