Magazin

Fuj! – Ovo nijedan normalan otac ne bi uradio svojoj kćerki!

Napisao admin

Ašanti Eliot Smit (11), iz Velike Britanije, ima rijetku bolest koja ubrzava starenje i izgleda kao da ima 80 godina, a kažu da neće doživjeti ni 15. godinu. Njen otac Albi Smit (44) osuđen je na tri godine zatvora jer je ukrao novac koji je doniran za nju.


Djevojčica (Foto: Alo)

Albi je ukrao 3.500 funti koje su donirali bajkeri jednog britanskog kluba 2010. godine kako bi malena Ašanti mogla da ode na željeni put gdje bi plivala sa delfinima. On je taj novac tada sakrio, a poslije potrošio u supermarketu.

Opisavši njegovo djelo kao „bezosjećajno i odvratno neiskreno“ sudija je osudila Albija na tri godine zatvora.

Na svaki događaj, koji su organizovali humani bajkeri dok su birali kome će dodijeliti pomoć, Ašanti je išla sa ocem koji je tvrdio da je njena majka Fibi zauzeta ili bolesna.

A kada je odlučeno da novac ide bolesnoj djevojčici Albi je rekao organizatorima da napišu ček na njegovo ime kako bi on organizovao putovanje za kćerku.

Međutim, kada su Ašanti i njena mama otišle ne neki bajkerski događaj poslije dva mjeseca, organizatori su pitali Fibi za novac, a ona nije znala ništa o tome.

„Znajući da je ukrao od nje me je ubilo iznutra. Meni je to isto što i zlostavljanje i srceparajuće je to što Ašanti zna da joj je uništio želju“, rekla je majka djevojčice za „The Sun“.

Braneći se, Albi je rekao na sudu da je to htio da sačuva za Ašantinu sahranu.

Kada je policija ispitivala njegove roditelje oni su rekli da nisu vidjeli sina četiri godine, a Albi je tada rekao da je zakopao novac u baštu, ali nadležni organi nisu našli ništa.

„Ovo je odvratno. Nikada nismo imali razloga da sumnjamo u njega. Upoznali smo Ašanti 2009. godine i bili smo veoma dirnuti njenom situacijom. Čuli smo da je htjela da ide u Ameriku pa smo isplanirali jednu godinu zabavnih događanja. Dosta članova je doniralo svoj novac. Ovo je veoma tužan slučaj“, rekla je Kliv Eterington iz bajkerskog kluba.

Potreseni ovim iskustvom, klub sada odbija da daje donacije bilo kojim pojedinačnim slučajevima.

„Ovo je jako tužno. Ima toliko puno ljudi kojima treba pomoć, ali naši članovi su sada uplašeni ovom prevarom. Kako da znamo gdje ide naš novac? Želimo da povratimo novac i sami uplatimo putovanje, ali izgleda da je to nemoguće. Ovo je veoma, veoma tužno“, zaključila je Eteringtonova.

alo.rs

Komentari

komentara