Magazin Video

Teški 250 kg – Nećete vjerovati šta su četiri golema pitona napravila ovom čovjeku (VIDEO)

Napisao admin

Sve i da poželite prekinuti masažu, koliko god (ne)ugodna bila, to u ovom slučaju ne možete, jer biste mogli i umrijeti. Zoološki vrt u Cebuu na Filipinima popularizira svoje životinje i time što nudi zmije, ni manje ni više nego pitone, kao masere.


Pitoni (Foto: Youtube)

Michelle, Walter, EJ i Daniel simpatična su imena zmija, burmanskih pitona, dugih “samo” 5 metara, koje zaposlenici ZOO-a izvade iz kaveza i, po želji mušterije, “naslone” na njega, piše Daily Mail. Pod budnim okom stručnjaka zmije polako prelaze preko ljudskoga tijela, puzeći i po vratu, obavijući noge, ruke…- usluga traje 15 minuta i, prema priznanju onih koji su prošli takvo iskustvo (a nije ih malo, svi su preživjeli!), vrlo je ugodna i okrepljujuća za tijelo…

– Morao sam leći na krevet od bambusa, nisam ni znao što mi je činiti tijekom tretmana. Stroge su upute bile da ne smijemo puhati u zmije, jer im to smeta. Ne smijete ni vikati jer bi pomislile da ste plijen ili drugi predator. No, ti su trenuci jako umirujući, siktanje jezikom i prelazak njime po tijelu je kao škakljanje – kažu zadovoljni korisnici.

Jedan od uvjeta da se bez straha prepustite ovakvoj zmijskoj masaži jest i to da zmije moraju biti – site. Zato ih u ZOO-u prije svakog tretmana nahrane, svakog pitona, s 10 kokoši.

– Zmije ne napadaju sve dok nisu ozlijeđene ili ugrožene, a ovdje koristimo i neotrovne pitone- kaže upravitelj ZOO-a Giovanni Romarate.

Dodaje da korisnici isprva osjete strah, ali se većini masiranje gmazom ipak sviđa, vele da je kao i ručna masaža i kako uživaju u hladnoći zmijske kože. Kad masaža završi, nužna je pomoć zaposlenika i zmijskih čuvara za oslobađanje iz njenog stiska, koje zmije ipak povremeno znaju i ugristi za ruke.

vecernji.hr

Komentari

komentara