Magazin

Nova opasnost na Facebooku – Čuvajte se duplih prijatelja!

Napisao admin

Ako vam na Fejsu stigne zahtjev za prijateljstvo od osobe koja vam je već prijatelj, obratite pažnju, jer je najvjerovatnije riječ o novoj Internet prevari.


Facebook (Foto: Cure.ba)

Najpopularnijom društvenom mrežom počela je da kruži nova prevara, uz pomoć koje internet “lopovi” mogu da ukradu vaše lozinke, hakuju vaš kompjuter i zagorčaju vam život na još mnogo načina.

Naime, ako vam na Fejsbuku stigne zahtjev za prijateljstvo od osobe koja vam je već prijatelj, obratite pažnju, jer najvjerovatnije je riječ o novoj internet prevari. Ukoliko je riječ o prevari, profil osobe koja vam je poslala zahtjev izgledaće gotovo identično kao i profil vašeg “pravog prijatelja”, sa svim slikama i prijateljima koji bi tu i trebalo da budu.

Potvrdom ovog prijateljstva uvodite novu osobu u svoj krug što bi moglo da dovede do krađe naloga ili neke druge prevare. Tako bi prevaranti mogli da vam instaliraju virus Kejgen i kradu lozinke drugih naloga koje imate u računaru, a mogli bi da vam hakuju kompjuter ili neke od fajlova koji su vam važni pa da vas ucjenjuju.

Bio bi vam onemogućen i pristup imejlu i vašim i finasijskim podacima.

U pitanju je nova prevara o kojoj se još uvijek malo zna, ali uvijek je dobro biti oprezan.

dnevno.rs

Komentari

komentara