Magazin

Koncert za spas Almira Ušanovića – Amar Jašarspahić Gile u humanoj misiji!

Napisao admin

Goražde će sutra navečer ugostiti trenutno jednu od najpopularnijih estradnih zvijezda na ovim prostorima.


Amar Jašarspahić Gile (foto: ekskluziva)

Pobjednik muzičkog showa “Zvezde Granda” Amar Jašarspahić Gile odazvao se pozivu organizatora da održi humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za liječenje Almira Ušanovića kojem je potrebna transplantacija jetre i gušterače. Koncert će biti održan u 20 sati u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”. Organizaciju koncerta potpisuje Udruženje Biser Goražde, a završene su i posljednje pripreme.

Koncert na kojem će uz Gileta gostovati i mnoge druge zvijezde već je izazvao veliko interesovanje u Goraždu, a ulaznice su u prodaji još od prošle sedmice. U organizaciju koncerta uključio se i veliki broj mladih iz različitih goraždanskih udruženja svjesni činjenice da je ovo jedini način da se prikupi enormna svota potrebna za liječenje Almira Ušanovića.

– Na račun Almira Ušanovića do danas je uplaćeno oko 45.000 maraka, međutim da bi ušao na listu Otvorene mreže neophodno mu je najmanje 80.000 maraka. Akcija prikupljanja sredstava traje skoro godinu i ovaj koncert je posljednja slamka spasa za Almira, kaže Seja Bavčić, predsjednica Bisera.

S obzirom da je riječ o velikom iznosu novca potrebnom za liječenje Almira Ušanovića, mladi Goražda vjeruju da će vlastitim doprinosom podstaknuti brojne privredne subjekte, institucije, ustanove, ali i građane da se uključe u ovu humanu misiju. Možda se cijena ulaznice od 10 KM na trenutak čini visokom no, mladi vjeruju da će Goražde kao i obično priteći u pomoć jer će tako spasiti još jedan ljudski život.

Medijski pokrovitelji koncerta su RTV BPK Goražde i portal Gorazdeonline, a veliku podršku kupovinom ulaznica do sada je pružila goraždanska kompanija Bekto Precisa kao i drugi privredni subjekti poput Ginexa koji su uplatama na račun Almira Ušanovića pokazali koliko su društveno odgovorne kompanije

oslobodjenje.ba

Komentari

komentara