Magazin

Mistik iz Indije – Ovaj čovjek tvrdi da nije ništa jeo ni pio 70 godina!

Napisao admin

Još uvijek nisu zvanično objavljeni rezultati naučnih istraživanja koji su provedeni nad čovjekom koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio još 1940. godine.


Mistik iz Indije (Foto: doznajemo)

U dva navrata, Prahlad Jani, mistik iz Indije, podvrgnut je testovima u lokalnim bolnicama. Prvi put, 2003. godine, navodno je šest dana boravio u medicinskom centru, ne jedući i ne pijući ništa – i kako se tvrdi niti jedna od njegovih vitalnih funkcija nije bila ugrožena. drugi sličan test proveden je 2010. godine, kada je bez hrane i vode navodno proveo punih 15 dana sa sličnih ishodom.

Prahlad Jani tvrdi da je u 8 godini života “blagoslovljen” time da može živjeti bez hrane i vode, a jedino konzumira, kako pišu brojni mediji, neobični eliksir.

Većina ljudi može živjeti bez hrane maksimalno nekoliko nedjelja, u periodu u kojem tijelo crpi zalihe masnoća i proteina, ali prosječan čovjek bez vode može preživjeti tek četiri ili pet dana.

Rezultati istraživanja su navodno potvrdili da Indijac može preživjeti puno više od tog roka, ali treba kazati da oni nisu objavljeni u nekom od relevantnih znanstvenih časopisa, pa ih ipak treba uzeti sa dozom rezerve.

doznajemo

Komentari

komentara