Magazin

PADA KIŠA NAPOLJU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do nedjelje

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme

Prolazno jača kiša u cijeloj zemlji u ranim jutarnjim satima. Veći dio dana lokalno slabija kiša. Nove padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima. Jaka kiša i u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 14°C, a najviša dnevna između 17 i 23°C.

U srijedu u većem dijelu Bosne umjerena naoblaka. Prijepodne oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U jutarnjim satima u Hercegovini će padati kiša. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 16°C, a dnevna između 20 i 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14°C, a najviša dnevna između 23 i 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jače naoblačenje sa zapada koje će u subotu donijeti zahlađenje i kišu. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a njviša dnevna između 24 i 29°C.

Komentari

komentara