Magazin

Čekajući papire da bi podnijeli TUŽBU, ŠABANOVA PORODICA saznala još jednu lošu vijest

Napisao A. K.

Supruga pokojnog pjevača Šabana Šaulića, Gordana, moći će da dobija penziju pokojnog pjevača, koju je sam uplaćivao, tek nakon završene papirologije u Njemačkoj.

Kako saznaje “Blic” njeno mjesečno primanje će biti od dvije do tri hiljade eura.

Porodica pjevača Šabana Šaulića čeka da im njemačko tužilaštvo dostavi umrlicu pokojnog pjevača kako bi mogli da tuže Turčina, a u međuvremenu Šabanova udovica pati u četiri zida.

Porodica Šaulić riješila je da pokrene privatnu tužbu protiv Turčina Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pjevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić. Međutim, da bi pokrenuli taj postupak, moraju da dobiju umrlicu Šabana Šaulića.

Dostava umrlice blokira i penziju koju bi Šabanova udovica trebalo da prima, a koju je on uplaćivao za života.

“Tužilac u Njemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve obaveze koje ih čekaju. Prvenstveno treba da se riješi pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja će iznositi oko 2.000 eura. Takođe, porodica ima u planu da podnese privatnu tužbu protiv Leventa, a zasad se raspituju šta njemu slijedi po službenoj dužnosti, a za šta oni mogu po privatnoj tužbi da ga gone. U svakom slučaju, dok ne stigne umrlica, ruke su im vezane. Da se Šabanova smrt nije tretirala kao diplomatska stvar, na njegovu sahranu bi porodica još uvijek čekala, i to samo zbog te potvrde. Užasno im smeta što toliko dugo čekaju na to”, navodi za “Scenu” kućni prijatelj porodice Šaulić.

Pored poteškoća oko papirologije, Šabanova udovica Gordana Šaulić se bori i dalje sa tugom koju osjeća nakon što je izgubila voljenog supruga, sa kojim je bila u braku 43 godine. Goca, kako navode njeni bližnji, Šabanovim odlaskom je izgubila i dio sebe jer su bili nerazdvojni dugi niz godina.

“Svima je i dalje teško, ali Goci je najteže. Gocin se život vrtio samo oko Šabana”, navodi naš sagovornik i dodaje:

“Dolaze svi svaki dan Ilda, Sanela, Mihajlo, njihovi partneri, dvije, tri bliske drugarice, trude se da je ne ostavljaju mnogo samu. Teško joj je što bar nema te papire da završava tehničke stvari i da tako malo skrene misli, ali šta je, tu je”, završava naš izvor.

Porodica preminulog pjevača Šabana Šaulića, kako navode pojedini mediji, od privatne tužbe mogu da dobiju novčanu naknadu od oko 300.000 eura, a od osiguranja čak pola miliona eura.

Komentari

komentara