Magazin

Tamara Ecclestone: “Planiram dojiti kćerku dok ne krene u školu”

Tamara Ecclestone - Instagram
Napisao H. H.

Jedna od najpoznatijih “ambasadorica za dojenje”, nasljednica i milijarderka Tamara Ecclestone (34) već se susrela s dosta kritika zbog izbora da i dalje doji kćerku Sophiju (4).

Poručila je da svoju kćer planira dojiti sve dok ova ne krene u školu, piše “24sata“.

Kćerka Barnija (87) i Slavice Ecclestone (60) je za američki magazin “Closer” rekla kako “ne namjerava brzo odustati od dojenja”. Ecclestone je nastupila i u kampanji koja pod nazivom “Brest is the best” ili “Dojenje je najbolje” promoviše što duže prirodno hranjenje djeteta.

Iako Sofija sama polako već odbija dojku, ne moram raditi i nisam ograničena vremenom pa ju želim dojiti dok ne krene u školu – rekla je kćerka bivšeg vlasnika Formule 1 i dodala kako u svakom slučaju “još nije spremna prestati“.

Znam da neke žene naglo prestanu s dojenjem zbog čega često postanu previše emotivne tako da mnogi tvrde da je bolje prestajati polako da bi se izbjegle negativne posljedice. Zato se za sebe ne bojim – rekla je Ecclestone.

Zbog ovakvih se stavova često našla na udaru kritika fanova, pogotovo nakon što je na društvenoj mreži objavila fotografiju na kojoj doji Sophiju kojoj su tada bile tri godine.

Gostujući u ITV showu “Loose Women” Tamara je objasnila da je sliku dojenja snimio njen suprug Jay Rutland (37) i kako nije imala pojma da će ista izazvati toliko podjela i kontroverzi na društvenoj mreži.

Meni je samo izgledala kao lijepa uspomena – rekla je Ecclestone i objasnila da kćerkici u zadnje vrijeme svoje mlijeko daje samo prije spavanja, što ju “nakon kupanja i pričanja priči smiri pred spavanje“.

Komentari

komentara