Magazin

MUŠKARCI PRIZNALI KAKO IZGLEDA SAVRŠENO ŽENSKO TIJELO: A evo šta kažu žene!

Napisao H. H.

Zanimljivo istraživanje o privlačnosti ženskog tijela je pokazalo da muškarci i žene imaju totalno drugačije standarde. Dame daju prednost atletskom tijelu, a jači pol oblinama.

U istraživanju klinike RiverMend Health i Centra za poremećaje u ishrani iz Rouzvuda učestvovalo je 1004 muškarca i žena, koji su imali zadatak da izaberu savršeno žensko tijelo.

Kako piše Superžena, čak 49 odsto žena je istaklo da je najpoželjniji tip građe imaju pjevačice Jennifer Lopez i Gwen Stefani, koji se, prema njihovom mišljenju, smatra idealnim za žene.
jlo-20grosby-203

jennifer-lopez

Muškarci su dali drugačije odgovore, te 38 odsto njih smatra da su najsekepilnije žene sa oblinama, poput starlete Kim Kardashian  i Maraye Kerry.

kim-kardashian-kanye-west-top-rumor-2017-582x395

Stručnjak za poremećaje u ishrani Dena Kabrera ističe da marketing, odnosno modni magazini i reklamne kampanje, imaju najveći uticaj na ženski stav o idealnom tijelu.

“Žene su preplavljene fotografijama idealnog tijela i sklone smo tome da vidimo sebe na način koji snižava našu vrijednost. Dame previše važnosti pridaju fizičkom izgledu, kilaži i obliku tijela”, naglašava Dena.

Pored savršenog ženskog tijela, istraživači su tražili od učesnika studije da izaberu primjere muškaraca sa javne scene koji imaju najprivlačnije tijelo.

david-beckham1

david-beckham

Od 1004 ispitanika, čak 54 odsto se složilo da je aletska građa, poput one koju ima David Beckham i Michael Phelps idealna za muškarce.

Komentari

komentara