Magazin

Zašto je dobro oblačiti gaćice naopako ili čarape naizvrat? Da li to donosi nesreću? Koja garderoba donosi sreću?

Napisao H. H.

Postoji povezanost između načina odijevanja i sujeverja. Većina ljudi je čula da ukoliko obuče odjeću naopako slijedi iznenađenje. A tu su još neka vjerovanja koja možda niste znali… Po narodnom vjerovanju, ova odjeća privlači sreću, radost i bogatstvo.

Ukoliko obučete nešto od odjeće naopako, i to slučajno, taj dan bi trebalo da se nešto obradujete, piše “Aura

Kada vam neko kaže da ste pogrešno obukli komad odjeće, samo se nasmiješite, i nikako se ne presvlačite kako bi odjeću namjestili “na lice” ukoliko želite da vas sreća prati cijelog dana!

Dugmad na odjeći

Ukoliko imate neparan broj dugmića na odjeći, to bi trebalo da vam donese posebnu sreću.

Zanimljivo je da je davanje i primanje dugmadi simbol za prijateljstvo.

Ono što u narodu važi još vezano za dugmiće jeste da ukoliko pronađete dugme, samo ga stavite u džep jer će vam to donijeti još sreće…

Nošenje odjeće sa tufnama

Smatra se da nošenje odjeće sa tufnama privlači bogatstvo. Kružići koji se nalaze na odjeći simbolizuju novčiće koji će se naći na vašem računu ukoliko nosite ovakvu garderobu, kaže vjerovanje.

Nošenje plave odjeće

U nekim dijelovima svijeta se smatra da je plava boja magnet za uspjeh. Pošto je nebo plave boje, nošenje iste simbolizuje stapanje sa nebom koje je pak simbol beskraja i beskrajnih mogućnosti. Poznato je i da mlada na dan vjenčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Komentari

komentara