Magazin

U BiH oblačno vrijeme s padavinama: Razvedravanje u petak

Napisao H. H.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom i susnježicom

Poslijepodne u Posavini kiša. U večernjim satima, u većini područja, padavine postepeno slabe i prestaju. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, lokalno do 15, a na planinama od 15 do 25 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

Sutra će u većem dijelu zemlje preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguć slab snijeg. Krajem dana i večernjim satima snijeg se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 4 do 9 °C.

Prema prognozama meteorologa, i u petak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Krajini sunčana razdoblja. U Bosni povremeno slab snijeg. Padavina tokom dana prestaju. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -1 do 4, u Hercegovini i u Posavini od 4 do 9 °C.

subotu pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima se očekuje mraz, magla po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

Komentari

komentara