Magazin

Zima se ne predaje, nove padavine oba dana vikenda

Napisao H. H.

U cijeloj Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica su najizgledniji u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim područjima Bosne slaba kiša ili susnježica. Na planinama će padati snijeg. U Hercegovini kiša.

Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. U Hercegovini kiša. U Bosni se ispočetka očekuje kiša koja će krajem dana preći u snijeg ili susnježicu.

Prije podne puhat če većinom slabo jugo. U drugoj polovini dana se očekuje jugo umjerene jačine. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša ili susnježica. Nova kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati do kraja dana. Prognozirana je temperatura zraka između 1 i 6°C.

U nedjelju, 4. marta prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne snijeg, a u Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. piše Slobodna Bosna

Komentari

komentara