Magazin

Običaji i zarada – Pljačkaši grobnica prodavali mrtve za svadbe duhova

Napisao admin

Četiri muškarca su uhapšena u Kini zbog skrnavljenja groba i iskopavanja tijela radi prodaje za tradicionalne "svadbe duhova", u kojima su neoženjeni umrli muškarci sahranjivani sa ženama za zagrobni život, piše lokalna štampa.


Svadbe duhova (foto: muskiportal.com)

Brak je važna institucija u kineskom društvu i iako je ta praksa sve rjeđa, još ima porodica koje se pridržavaju starih običaja i prave “svadbe duhova” kada im umre sin prije nego što je imao mogućnost da se oženi.

Obično se to dogovara među porodicama preminulih, ali novine Siana pišu da je grupa “krala ženska tijela i pošto bi ih očistili i sačinili medicinsku dokumentaciju, prodavali ih za velike iznose”, prenosi  AFP.

Sud u sjevernoj provinciji Šansi osudio je četvoro ljudi na kazne zatvora između 28 i 32 mjeseca zatvora, piše list i navodi da su oni “iskorištavali loše običaje” svadbi duhova u dijelovima provincije Šansi i susjedne Šaansi provincije. Citirajući predstavnika suda list je objavio da je četvorka zaradila ukupno 240.000 juana (39.000 dolara) prodajom deset tijela.

muskiportal.com

Komentari

komentara