Magazin

Anđeoske poruke za 2018. godinu: Saznajte ko je vaš anđeo čuvar i koju poruku ima za vas

Napisao H. H.

Pred vama je jedan krajnje neobičan pregled 2018. godine. Za Aurine čitatelje spremio ga je tarot majstor, astrolog i numerolog Damir Igor. Ovo je ujedno i “coaching” horoskop koji će svakom znaku donijeti i brojne savjete, motivacijske poruke koje će vas voditi kroz 2018. te anđeoske glasove koje će biti vaše svjetlo na kraju tunela.

OVAN

U periodu do početka proljeća se nalazite još uvijek u ciklusu broja 2, a onda ulazite u ciklus narednog broja 3. Do kraja prvog kvartala godine fokus će i dalje biti na polju materijalnog stjecanja i financija općenito. Ovo je vrijeme kada trebate uložiti svu energiju na rješavanje financijskih poteškoća svih vrsta. I uspjeh je tu, nadomak ruke. Ipak, kako je energija dvojke pasivna, ženska energija, bit će prisutna i sklonost pesimizmu. To nikako! Ako želite financijsko izobilje, morate razmišljati o izobilju, piše “Aura“.

Ostatak godine će biti pod utjecajem energije broja 3. Nakon jednog pomalo mučnog i teškog perioda, od proljeća ulazite u novu, radosniju fazu. Mentalna aktivnost će biti vrlo izražena, pa je iskoristite do maksimuma. Upamtite – čovjek uči dok je živ. Jasnije ćete vidjeti mnoge stvari, posebno, kada je riječ o odnosu sa bliskim ljudima. Nastupa dobar period za kupovinu kompjutera i kućne tehnike, kao i prijevoznih sredstava.

POSAO: Tranzitni Saturn u Jarcu će se naći u vašem 10. polju, polju karijere, profesije i posla. Općenito, u periodu od narednih cca 3 godine, pružaju se odlicni uslovi da izgradite čvrste i stabilne poslove i poslovne relacije, ali ove godine se savjetuje oprez.

U slučaju da ste već određeno vrijeme žrtva mobinga od strane jedne ili više osoba iz poslovnog okruženja, od proljeća se konačno otvara put da rasksrstite sa svojom agonijom, i nikako se ne ustručavajte, koristite sva raspoloživa sredstva.

Ako ste nezaposleni, posla će biti, od vas će se tražiti mnogo dokazivanja, a pritom će većina vas morati da se zadovolji poslovima koji su na određeno…No, nikako se ne brinite, samo uložite što više truda, pokažite sve što znate, i imajte stalno na umu kako je ova godina priprema za ono pravo, a koje dolazi od 2019.

FINANSIJE: Financijska situacija za ćas će tokom 2018. godine, biti prilično dobra. Period od prva dva mjeseca daje odlične prilike za zaradu,…kod mnogih dolazi do poboljšanja općeg financijskog stanja. U 3. mjesecu izbjegavajte sva veća ulaganja, kako ne biste bili izmanipulirani.

LJUBAV: Ako ste u dužoj, baš stabilnoj i ozbiljnoj vezi, odnos sa partnerom bit će skladan i harmoničan. U periodu od 9. mjeseca do kraja 2018. godine, mnoge od vas koji ste u stabilnim vezama očekuju zaruke, zajednički život, ulazak u brak, a neke i ostvarenje potomstva.

ZDRAVLJE: Moguće su češce upale i prehlade, koje dolaze naglo, ali bez aktivacije većih problema. Obratite veću pozornost, ukoliko imate hroničnih problema sa kralježnicom, kao i sa varirajućim pritiskom.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Rođeni ste da živite svoje ideje i vizije. U ovom periodu nema porebe mnogo prilagođavati se. Govorite onako kako mislite, živite svoje snove. Budite najsavršenija verzija sebe. A, savršenstvo je tako jednostavno doseći, jer ono živi u našim srcima,…To savršenstvo smo mi sami.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Fiona – ” Pošto si se obratio anđelima za pomoć, sada budi otvoren primiti Božanske savjete i podršku. Ti zaslužuješ tu pomoć sa Neba. ”

BIK

Period od početka godine do proljeća će biti pod snažnim vibracijama trojke koja će vam darivati još više energije, originalnih misli, ideja i entuzijazma. Ma koliko da ste preokupirani nečim drugim, dobro upamtite svoje ideje, jer one u nekoj daljoj perspektivi sasvim lako mogu biti dio vaše stvarnosti. Ovo je ujedno i period kada ćete prekinuti sa svim “lažnim” prijateljskim, rodbinskim i drugim odnosima. Od proljeća se nalazite pod uplivom broja 4. Ovim polako zapoćinje jedna nova faza u Vašem životu. U pojedinim trenucima, bit ćete osjetljiviji nego inače, dosta ćete se dvojiti i preispitivati, vezano za sve važne aspekte vašeg života. Mnogo toga ćete poželjeti promijeniti, što ćete i učiniti. Samo se ne bojte. Shvatite da je promjena ono što pokreće vaš život na daljnji razvoj.

POSAO: Utjecaj energije broja 3 i opozicije Jupitera iz 7. polja na vaše natalno Sunce, bit će vrlo izraženi na vaše polje posla, tokom prva tri mjeseca. Može doći do značajnijih izazova u odnosima sa drugim ljudima. Nikako se ne preporuča uspostava novih partnerstava, u ovom periodu, jer biste vrlo brzo došli u velike neprilike. Poslovni imidž bi vam mogao biti jako ugrožen.
Period od proljeća donosi mnogo bolje mogućnosti za posao. Bilo da ste nezaposleni, ili težite promjeni posla, ili pak želite pokrenuti svoj posao. Period ljeta donosi određeni sukob, a kod nekih od vas i splet sukoba sa osobama iz poslovnog okruženja, ali isti su prolaznog karaktera, i ne treba im se pridavati velika pozornost. Ljetnji period je jako pozitivan za sve koji teže odlasku u inostranstvo.

FINANSIJE: U ovoj godini, financijska situacija za vas bit će izazovna. Situacija je prikazana po principu toplo-hladno. Ipak, uz snagu volje svaki izazov se da prevazići. Prva polovica godine, nije nikako povoljna za bilo koja veća ulaganja, iz razloga što vaša očekivanja mogu biti poprilično iznjeverena, a u nekim periodima biste mogli biti izmanipulirani. U 1. mjesecu, vrlo lako može doći do izvanrednih troškova, pa se svojski potrudite da spriječite sve što bi moglo dovesti do istih.

LJUBAV: Mnoge veze bit će stavljene na veliki test. Ukoliko je veza u koja je na određeni način poljuljana, bit će potrebno da mnogo više poradite na komunikaciji sa svojim partnerom. Ne da će biti potrebno, već neophodno. Budite maksimalno direktni i ovoreni po pitanju svega onoga što vas je oboje č jer potiskivanjem nezadovoljstava, problemi u odnosu postaju sve intenzivniji.

ZDRAVLJE: Tranzit Ketu-a kroz vaše 10. polje, a inače 10. polje predstavlja kompletno stanje organizma, uz ostale parametre ukazuje da biste se trebali više pozabaviti vašim zdravljem. Prvo i osnovno, potrebno je da povedete više računa o vašim prehrambenim navikama. Maksimalno se potrudite smanjiti unos teške, masne i začinjene hrane. Mnogo je nakupljenih negativnih emocija i uvjerenja u vama, koji zahtijevaju svoju transformaciju u jednu pozitivnu energiju pa, pored poboljšanja prehrambenih navika, itekako bi bilo poželjno prakticirati yogu ili kakvu drugu duhovnu tehniku, koja pored svega podrazumijeva i određenu fizicku aktivnost.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Vrijeme je da probudite životnu radost, koja je bila prilično uspavana prethodnih 7-8 godina. Potrebno je okrenuti mnogo novih životnih stranica, ali polako jednu po jednu. Uživajte u tim novim počecima, oni su promjene, a promjene su osnova svakog života.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Mistika – ” Samo tako nastavi, i ne uzimaj “ne” za odgovor. Očekuj čudesna rješenja.

BLIZANCI

Do početka proljeća nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama broja 4. Energiju Četvorke je neophodno shvatiti na pravi način. Ona zapravo utječe na značajnu transformaciju vaše osobnosti. Sada ćete i trebate eliminirati iz svog života, sve ono što vam nije ugodno i usmjeriti se na nove ideje i zamisli. Ako još uvijek niste, potrudite se maksimalno da proniknete u sebe, u svoju srž i preispitate koje su to vaše autentične želje i potrebe, one koje nisu uvjetovane okolnostima u kojima se nalazite, postojanjem drugih i njihovim utjecajima. Ispitajte ih, i uzmite ih. One su dar od Stvoritelja i Univerzuma samo za vas.

Od proljeća ste pod utjecajem energije broja 5. Sve što vam se u proteklom periodu činilo nerješivim i nedostižnim, sada postaje vaša stvarnost. Do kraja 2018. godine vas očekuje završetak značajnih stvari, dolazi vrijeme rasterećenja. Ako imate neku neostvarenu želju, u vidu kakvog posla, talenta, hobija, ideje, i sl. obavezno se usmjerite u tom pravcu. Sreća će biti na vašoj strani, nema razloga za bilo kakve blokade.

POSAO: Tranzit Jupitera u vašoj 6. kuci svakako će se pozitivno odraziti na polje profesionalnog života. Očekuje vas mnogo truda i aktivnosti, ali vama će sve to jako goditi.
U zimskom periodu odlično je za sve manje nove početke. Nezaposleni se mogu nadati dobijanju posla, ako tražite novi, bolji posao, uz malo više upornosti, dobit ćete ga, i na njemu vas očekuje mnogo dokazivanja. U ljetnjem period bi najbolje bilo ne poduzimati ništa novo. Razlog su vaša pojačana podložnost obmanama, što može stvoriti pregršt krivih procjena, i na kraju pregršt iznjeverenih očekivanja. Koji god posao da radite, ostanite tu gdje jeste, a ako vam je potreban posao, jer nemate posao, onda se savjetuje da sklopite određenu vrstu ugovora sa budućim poslodavcem, jer bi se moglo vrlo lako dogoditi da budete neisplaćeni. Na jesen se vaša poslovna situacija sasvim stabilizira. Sve što vas je mučilo u poslu, od jeseni prestaje. Možete učiniti što god poželite, biti ce praćeno velikimuspjehom.

FINANSIJE: Vaša financijska situacija tokom ove godine, bit će i više nego stabilna. Za neke čak i odlična. U prvom mjesecu ćete imati podršku bliske osobe u rješavanju određenog financijskog pitanja. Kod mnogih od vas se u periodu od 4. do 6. mjeseca, financijska situacija popravlja u suštinskom smislu. U 8. mjesecu bit ćete pod blagim stresom, zbog raskrštavanja se nekim repovima iz prošlosti, neizmirenim obavezama, dugovanjima i slicno. Reagirajte pravovremeno, i ako dođe do spomenutog ne uzrujavajte se. U 2. mjesecu pričuvajte se krađa, dobro vodite računa gdje i kako držite novac i koga puštate u prostorije u kojima držite novac i dragocjenosti. Na proljeće je moguć dobitak u igrama na sreću ali ako igrate u paru sa nekim.

LJUBAV: U slučaju da je u vašoj vezi bilo određenih problema,već sam početak godine donosi rješenje istih. Ukoliko je odnos stabilan, imat ćete sve razloge da budete sretni. Period od 9. mjeseca pa do kraja godine, mnogim parovima donosi zajedništvo i brak, a nekima i ostvarenje potomstva. Ukoliko ste u vezi na daljinu, period od 4. do 8. mjeseca donosi izvjesna otežanja, manje udaljavanje i zahlađenje. Ako ste u klimavom odnosu koji nema čvrstu formu, gdje je jedno od vas ili ste čak oboje zauzeti, ili u odnosu, gdje niste dovoljno sigurni u svoja osjećanja, unaprijed znajte – ništa od ozbiljnosti i stabilnosti tog odnosa neće biti. Druga strana vas ne shvata ozbiljno. No, nema razloga da taj odnos prekidate sve dok je obboma lijepo. U zadnjem kvartalu godine dolazi vam velika ljubav sa novom osobom.

ZDRAVLJE: Naglašena energija broja 5 i tranzit Jupitera u 6. kući djelovat će povoljno na energetsko stanje vašeg organizma. Bit ćete zaštićeni od svih težih i izazovnijih zdravstvenih problema.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Vrijeme kušnji je iza vas. Zahvalite na svemu što imate u životu, kao i na svim izazovnim događajima i situacijama,…čak i na onim najgorim događajima i situacijama…Sve vas je to učinilo još boljima. Došlo je vrijeme da stavite fokus na sve ono što volite, što vam pričinjava ugođaj. Živite ono što volite. Volite život, uvijek imajući na umu da Život bezuvjetno voli Vas.

ANĐEOSKA PORUKA: Arhanđel Gabriel – ” Svrha tvog života je veoma važna i odnosi se na komunikaciju i umjetnost. Molim te, ne dozvoli nesigurnosti da te vuče unazad. Ja ću ti pomoci. ”

RAK

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u vama, ili nadomak vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Ako se osjećate loše zbog nečega, povucite se u svoj svijet i zapitajte se – Što vam je potrebno da biste osjetili sreću, radost i mir? Ne drugima, nego osobno vama. Čime ste sve zadovoljni u životu? Zatim, što biste sve promijenili u svom ponašanju, u svom životu? Koje biste svoje potencijale razvili? Koje biste svoje želje ispunili? Kada odgovorite na sva ova pitanja i fokusirate se na njihovu realizaciju, onda više neće biti mjesta razmišljanju o lošim stvarima, kriticizmu i hejtovanju. Uradite sve što će doprinijeti vašem unutarnjem ispunjenju. Pronađite radost u sebi.

POSAO: Poslovna situacija će za vas u ovoj godini biti, malo je reći, odlična. Nakon zimskog perioda, kada je potrebno raskrstiti sa svim repovima koji se vuku iz prošlosti, dolazi jedno novo poglavlje vezano uz vaš profesionalni put. U zimskom periodu, raščistite sa svime što vam visi nad glavom, kao i sa svim poslovnim aktivnostima koje vam više nisu ugodne. Kod mnogih će se javiti želja za promjenom posla, ali ako do zime niste poduzeli značajniju akciju po tom pitanju, onda sačekajte do proljeća. Također, dolazi do pucanja mnogih partnerstava.
U ljetnjem periodu, neki će se sa velikim uspjehom vratiti starim poslovnim metodama, partnerstvima ili pak poslovima. Izuzetno dobri uvjeti za poslove u inozemstvu, kao i sve što se tiče suradnje sa inozemstvom, a posebno za one koji su vec imali takvih iskustava. Period od jeseni do kraja godine, ne donosi nekakva značajna događanja. Zapravo, donosi nove ideje, koje tek treba uhvatiti i na kojima tek ozbiljno treba poraditi. Kraj godine ćete dočekati sa pozitivnim saldom, i spremni na nove poduhvate koji vas očekuju u 2019.godini.

FINANSIJE: I vezano uz financije, situacija će biti pozitivna. Daleko bolja, nego što je to bio slučaj u prethodnih 3-4 godine. Gledajući situaciju po mjesecima, pojedinačno, već 1. i 2. mjesec su obojeni vedrim tonovima. Tokom 1. i 2. mjeseca ćete imati uspjeha u svemu što težite po pitanju novca, a 2. mjesec mnogima od vas donosi vrlo iznenadno priljev značajne svote novca. U 3. mjesecu su mogući izvanredni troškovi, vezano uz pokućstvo, a neki bi se trebali čuvati novčanih kazni. Takođe, ukoliko nekome dugujete, ili sa nekim imate neriješeno imovinsko pitanje, u 3. mjesecu bi vas ta osoba mogla izazvati da burno odreagirate, i time sebi stvorite problem. Period od 4. mjeseca nije povoljan za bilo kakva ulaganja. U 5. mjesecu će biti aktualni planovi koji bi mogli poboljšati vaše financijsko stanje, i uz više akcije i pokretljivosti bit će sprovedeni u djelo. Period od 6. do 8. mjeseca donosi vam periodične bespotrebne zabrinutosti zbog novca, ili zbog toga što se neko financijsko pitanje ne može realizirati lako i brzo. U 9. mjesecu se nikako ne savjetuje da posuđujete novac drugima, kao ni bilo kakva zajednička ulaganja, jer biste mogli biti na šteti. U 8. mjesecu dolazi do konačnog rješenja velike stvari po pitanju novca, i vaša financijska situacija se suštinski mijenja na bolje. U 11. mjesecu se čuvajte sitnih gubitaka i obmana, dok u 12. mjesecu mnoge od vas očekuje pozitivna odluka vezano uz odobrene određene svote novca, a može se ticati i uspjeha u prodaji, licitacijama i sl.

LJUBAV: U mnogim vezama došlo je već do velikog zasićcenja, a što će se u ovoj godini samo sve više intenzivirati. Period od samog početka godine do oko 4. mjeseca, donosi izuzetno naglašene aspekte za pucanje veza. Ukoliko se vaša veza u tom periodu bude održala, a pritom niste zadovoljni njenim tokom, morate znati, kako je potrebno mnogo truda da bi se ista održala. Ipak, uvijek imajte na umu da to što veza postoji, nikako ne znači da ste emotivno ispunjeni. Savjet je da se ne držite izlizanih odnosa, jer se plašite da nećete naći novu ljubav. Najprije, poradite na onoj najjačoj vezi u životu svih nas, a to je veza koju imamo sa sobom samima.

ZDRAVLJE: Zbog naglašenog upliva energije broja 6 bit ćete intenzivno podložni prehladama i upalama, kao i aktivaciji hroničnih tegoba u nižem obimu. Ipak, bolje je spriječiti, nego liječiti. Djelujte preventivno, i savjet je da se odmah usmjerite na jačanje svog imunološkog sustava uzimajući čajeve, biljne tinkture, kao i vitamine.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Uvijek kada osjetite da ste opterećeni, znajte da ste pretjerali sa ozbiljnošću i bespotrebnom brigom. Bog nas na Zemlju nije poslao da bismo se patili, da bismo se žrtvovali u korist svoje iscrpljenosti, da bismo radili kako nam drugi kažu i u trenucima kada učinimo po svome krivili sebe… Ne, Bog nas je na Zemlju poslao da razvijamo svoju osobenost i autentičnost, kroz konstantni rad na sebi, ali i uživanje u svakom trenutku svog života. Živite život po osobnim mjerilima, budite ono što jeste, najsavršenija verzija sebe.
ANĐEOSKE PORUKE: Anđeo Akaša – ” Ti si duhovni učitelj. Ti imaš sposobnost savjetovati druge i pomoći im da probude svoju duhovnu obdarenost i postanu svjesni Božanske misije svog života. ”

LAV

U periodu do početka proljeća nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama broja 6, za čije vrijeme otpočinje Saturnovo skoro trogodišnje putešestvije kroz vaše 6. polje. Vaše osnovne osobine, kao što su odgovornost, preciznost, i težnja ka perfekciji u svemu, sada potpuno dolaze do izražaja. To je s jedne strane izuzetno dobro. Zapravo, sa svake strane je dobro. I ne samo da je dobro nego je sjajno. Ali, pod uvjetom da ne padnete u iskušenje da se opterećujete svim i svačim, da se preispitujete da li je moglo drugačije i bolje.

POSAO: Ove godine će vaša poslovna situacija biti izuzetno pozitivna. Pružaju se odlične mogućnosti za igradnju čvrstih i stabilnih poslova. Bit će potrebno mnogo truda, posvećenosti i spremnosti na promjene, ali neće vam padati teško, obzirom da ćete dopustiti srcu da vas vodi, i biti uvjereni u pozitivan ishod. Savjet koji se odnosi na sve glasi – obzirom da se Jupiter nalazi u 4. polju, ako ste u mogućnosti, i ako želite da birate, onda radije birajte raditi posao koji će se nalaziti u vašem osobnom vlasništvu, posao od kuće, ili obiteljski posao.

FINANSIJE: Izuzimajući prva dva mjeseca ove godine, kada su moguće određene, veće tenzije, u vidu gubitaka, naglih troškova, i sl. 2018. godina vam donosi odlične financijske uvjete. Od 3. mjeseca dolazi do znatnog poboljšanja.

LJUBAV: Većina veza upada u ozbiljniju krizu. Period od prvog kvartala godine, bit će koliko-toliko podnošljiv, ali tokm ostatka godine, udaljavanje postaje sve veće. Posebno, ako ste već duže vrijeme u vezi, gdje na bilo koji način niste zadovoljni, još više ćete se preispitivati i dvojiti, ali bez želje da bilo šta promijenite.

ZDRAVLJE: Prisustvo Saturna u vašem 6. polju, kao i još uvijek naglašen utjecaj energije broja 6, nedvojbeno govori da je potreban snažan fokus na polje zdravlja. Prvo na čemu trebate poraditi jeste imunološki sustav. Bilo bi idealno, kada biste odmah krenuli sa uzimanjem prirodnih preparata u cilju jačanja imunološkog sustava, kao i uradili kompletan detox svog organizma.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Suviše ste skloni gledati na sve što vam se događa u životu kao na dužnost i obavezu. Promijenite kut gledanja, uživajte u svakoj životnoj aktivnosti. Jedna od najgorih stvari koja može zadesiti svakog čovjeka je žal za propuštenom prilikom. Pogreške i naizgled padovi se događaju svakome tko aktivno živi život. Ali, ako izaberete put da aktivno živite život, i prihvatite svaku promjenu i izazov, onda znajte da ste vi, po svim kozmičkim zakonitostima, rođeni pobjednik. Život vas voli, prepustite mu se.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Rošel – Kada slijediš i poštivaš glas svog srca, dobijaš blagostanje.

DJEVICA

U periodu do početka proljeća ćete se nalaziti pod utjecajem broja 7. Akcent će svakako biti na odnosu sa drugim ljudima. Iako ste po prirodi netko kome su odnosi sa drugima na vrlo značajnom mjestu i manje-više se na tom području jako dobro snalazite, navedeni period donosi određena preispitivanja. Drugi ljudi su naše ogledalo. Upamtite ovo – Ono što nam u značajnoj mjeri ne odgovara, a tiče se ponašanja drugih, to bi vrlo lako mogle biti osobine koje upravo mi posjedujemo a željeli bismo da ih iskorijenimo.

POSAO: Ulazite u jedan izuzetno stabilan poslovni period. Mnogo toga što vam se do sada činilo nemogućim, postajete svjesni da je moguće. U zimskom periodu, očekuje vas mnogo pokreta, akcije i komunikacije sa ljudima. U proljetnom periodu odlični su uslovi za sve što se tiče poslovnih partnerstava, kao i poboljšanja zarade kroz posao. Tako, ukoliko smatrate da zaslužujete bolju zaradu, a aktualni posao vam ne nudi takve mogućnosti, samo hrabro u nove poslovne poduhvate. Jesenji period, zapravo sve do kraja 2018.godine, donosi mnoštvo planova, koji se u ovom periodu počinju jedan po jedan realizirati. Podrška od drugih biti će izuzetno snažna. Samo polako i s vjerom u svoj uspjeh.

FINANSIJE: Ovo je godina kada raščišćavate sa svim zaostalim novčanim obvezama i problemima, koji se vuku već duže vrijeme unazad. Poteškoća ce imati oni koji vode sudske procese ili očekuju završetak ostavinske rasprave, mada će uz otežanja i vremenska prolongiranja ishod biti pozitivan. U 4., 8. i 10. mjesecu nikako ne posuđujte novac, jer ga nikada više nećete vidjeti. U periodima od 4. mjeseca, kao i od pocetka 8. do kraja 11. mjeseca čuvajte se krađa, i dobro vodite računa da ne izgubite novac, odnosno, bankovne kartice.

LJUBAV: Mnogi od vas vec duže vrijeme kupe u sebi nezadovoljstva, vezana za vezu u kojoj ste. To što izvana tako ne djeluje, i što smatrate da nije ništa tako strašno, zapravo predstavlja vaš bijeg od osobne istine. Zapitajte se, kada ste se zadnji put osjetili istinski ispunjenima. Period od prva 4 mjeseca, biti će donekle stabilan. Vaš fokus će biti na drugim područjima života, tako da u trenucima provedenim sa partnerom neće do izražaja doći bilo kakve frustracije. Ako ste u vezi koja je na daljinu, prepreke postaju sve veće. Ne krivite za to daljinu, već osnovni problem leži u nedovoljno ozbiljnom doživljavanju odnosa. Nije dovoljno biti u vezi, za svaku kvalitetnu vezu, potrebno je voljeti i bezuvjetno se dati.

ZDRAVLJE: Zbog većih mentalnih tenzija koje su bile prisutne u prošlom periodu, vaš organizam će burno reagirati.Tako su moguće određene smetnje na psihosomatskoj razini. Slabe tačke će biti: sinusi, želudac, srce i organi urogenitalnog trakta.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Živjeti jednim smislenim i kvalitetnim žviotom podrazumijeva da se prošlost ostavi tamo gdje joj je i mjesto – u prošlosti.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Rej – ” Yoga i tjelovježbe su sada neophodne da bi se osjećao dobro, imao mir u duši i napredovao na svom duhovnom putu. ”

VAGA

Do proljeća ćete se nalaziti pod naglašenim utjecajem energije broja 8. Ovaj period će vam donijeti okončanje brojnih problema i suočavanja sa kojima ste se susreli u periodu od prošle godine. Sada je vrijeme da završite sa svime onim što vam je pričinjavalo neugodnosti i-ili vas činilo nesretnima. Pustite sve negativno od sebe. Da biste sve to proveli u djelo, neophodno je da se okrenete sebi. Da zavolite sebe!
POSAO: Ovo je period, kada ćete intenzivno biti fokusirani na polje posla. Očekuje vas mnogo uložene energije i truda, ali koji će stvoriti put za dalje još vece uspjehe. U zimskom periodu, ulagat ćete veliki trud u sve što radite, i to ćete činiti sa uživanjem. Period od ljeta kod mnogih donosi raskrštavanje sa svim poslovima i poslovnim partnerima koji vam već duže vrijeme ne odgovaraju. Kod nekih od vas, posebice ako imate svoj posao, moguće je da će doći do blage stagnacije, ali ista je samo prolaznog karaktera.

FINANSIJE: I financijska situacija bit će prilično stabilna. Zapravo vodi ka vidnoj ekspazniji, samo se savjetuje veliki oprez u 1. i 10. mjesecu, a tiče se toga da ne činite nikakva izvanredna ulaganja, koja bi vas mogla dovesti do značajnijih gubitaka, kao i da nikako ne posuđujete novac, jer poslije gotovo nemoguće da ćete ga ikad vidjeti.

LJUBAV: Osjećaj praznine postaje sve veći i možda to još uvijek ne vidite, ali osamite se i porazgovarajte sa svojom Dušom, u njoj se nalaze odgovori na mnoga pitanja koja vas muče. Period proljeća i ljeta biti će izuzetno tenzičan. Mnoge veze će naglo upasti u ozbiljnije krize, a neke i pući. Mnogima od vas će se u 2. polovici godine pružiti mogućnost za paralelnu vezu, pri čemu nikako ne smijete upasti u zamku preispitivanja i krivnje. U prvom redu doživite je kao priliku da postavite stvari na svoje mjesto, što se tiče ljubavnog života. Prepustite se emocijama do kraja, ali na drugoj strani budite snažni i riješite situaciju u potpunosti.

ZRAVLJE: Zdravlje će biti prilično stabilno. Ipak, zbog naglašenog utjecaja energije broja 9, možete drastično zanemariti svoje zdrave navike…vrlo lako može doći do prekomjernog uzimanja hrane, kao i zanemarivanja fizičke aktivnosti, što bi u konačnici moglo proizvesti probleme sa endokrinim sustavom, pretilošcu i bolovima u donjem dijelu kičme.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Sloboda je put kojim ste već krenuli, i nastavite još jačim intenzitetom.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Indira – ” Ti si prosvjetitelj. Potreban si Bogu da svojom ljubavlju i svjetlošcu kao anđeo obasjavaš planetu i njene stanovnike. ”

ŠKORPION

Ovo je vrijeme SJETVE i ŽETVE. Ovo je vrijeme kada odmotavate vaš životni film, vrijeme sumiranja uspjeha. Vrijeme ubiranja plodova i prihvaćanja poraza. Želite da Vaš daljnji životni put bude ispunjen srećom. Pitate se šta je sreća!? Definicija sreće je tako jednostavna. Sreća je biti svoj i autentičan, slijediti sebe i vlastite instinkte, glas svoje duše. U periodu od 2018. godine postavljate nove temelje. Sve što vam donosi problem, patnju i bol, polako ali sigurno postaje vaša prošlost.

POSAO: U zimskom periodu, mnoge od vas će mučiti veća nezadovoljstva, kada je riječ o poslovnom aspektu. Kao da vam je dosta više svega. Želite promjenu, a nemate snage. Taman ste krenuli jednim boljim smjerom za vas, ali odjednom sve je počelo stagnirati. Obrasci iz prošlosti se ponavljaju, u tome je glavna poanta. Vaša naglašena osobina je sposobnost duboke analize, pa sada definirajte svoje krive poteze i korake i razmislite o novom poslovnom putu kakvim želite ići.

FINANSIJE: Financijska situacija će biti dosta stabilnija, nego što je bio slučaj u prošloj godini. Ipak u 2. mjesecu se ne savjetuju apsolutno nikakva ulaganja, a vrlo su mogući i iznenadni veći troškovi.

LJUBAV: Period do početka proljeća bit će vrlo izazovan i tenzičan za mnoge odnose. Nesporazumi i ljubomora se prilično loše odražavaju na vaš odnos. Pratite svoje emocije i misli, i ako uočite da vas muči pojačana ljubomora i posesivnost, zapitajte sebe – gdje se krije moja nesigurnost? … i radite na otklanjanju osobnih nesigurnost.

ZDRAVLJE: Tranzit Jupitera koji je u dodiru sa vašim Suncem blagotvorno djeluje na vaše zdravstveno stanje. Uz to dominantne energije brojeva 9 i 1 daju mogućnost da riješite sve probleme koji vas već duže vrijeme muče, posebno ako su otpočeli ili se intenzivirali u periodu od 2012. do 2015. godine.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Pretvorite svoje dosadašnje iskustvo u istinsku mudrost.

Ne dozvolite da Vas neugodni događaji iz prošlosti muče, već da vam služe.
ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Serena – ” Ja sam Andeo Obilja. Dobit ćeš novac koji ti je potreban. Na koji način, to Bog zna. Vjeruj. ”

STRIJELAC

Pred vama je godina pod naglašenim utjecajem energija brojeva 1 i 2. Ono što je još karakteristično jeste da Saturn napušta Vaš znak, a da od 11. mjeseca Jupiter ulazi u isti. Dolazi do do razriješenja svih potencijalnih izazovnih situacija i problema koji su inicirane u periodu kada je Saturn boravio u znaku Škorpiona, a zatim u znaku Strijelca, dakle od 2012. godine, pa sve do samog završetka 2017.godine. Poželjet cete definirati jedan novi životni put, koji je daleko više u skladu sa vašim autentičnim željama. Nećete mariti za stav drugih, ni izbliza kao do sad.

POSAO: Ovo je godina, kada vas očekuje intenzivan rad na realizaciji svega otpočetog u prethodne 2 godine. Samo polako i strpljivo i uspjeh nikako neće izostati.

FINANSIJE: Obzirom da se nalazite pod snažnim utjecajem energije broja 2, kao i na to da će se Jupiter kretati kroz Škorpiona, a onda u zadnja 2 mjeseca kroz znak Strijelca, vaš intenzivni akcent će biti na polju novca. Vaša zarada, vezano uz sve ono što ste do sada radili, bit će sve bolja, a pružaju vam se idealne prilike da riješite sva financijska pitanja koja vam već duže vrijeme, vise nad glavom.

LJUBAV: Kod mnogih od vas, situacija u vezama bit će izuzetno harmonična i stabilna. Period od proljeća pa sve do kraja godine, snažno otvara polje braka. Mnogi će se bilo planski, bilo u određenoj mjeri iznenađujuće odlučiti na zajednički život, kao i na ostvarenje potomstva.

ZDRAVLJE: Zdravstveni aspekt odlično postavljen za vas. Aktualni problemi se rješavaju. A, ako imate većih problema sigurno je da ćete se usmjeriti na novi vid liječenja, čime se otvaraju vrata značajnoj stabilizaciji vašeg zdravlja. Snažan upliv energije broja 2, kao i Saturn u 2. kući ukazuju da biste trebalo obratiti veću pozornost na regiju guše, čuvati se upala, a moguća je i blaga aktivacija hroničnih problema sa štitnjačom.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Vaš pozitivni stav je nepresušiv. Dopustite mu da maksimalno ispliva, da raste i razvija se.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Mistika – ” Samo tako nastavi i ne uzimaj “ne” za odgovor. Očekuj čudesna rješenja. ”

JARAC

U ovoj godini, nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama brojeva 2 i 3. Pred vama je period vrlo značajnih promjena. U brojnim situacijama od vas će se zahtijevati da reagirate brzo i odlučno. To je super, samo nemojte dozvoliti da vam pričinjava stres. Glavni uzročnik stresa je strah. Sada se dobro zamislite o tome koliko ste često pod stresom? Kada identificirate koliko često i u kojim situacijama ste pod stresom, što nije niti malo teško za identificirati, slijedi zadatak da identificirate što je to što vas plaši

POSAO: Tranzit Saturna u vašem znaku ukazuje na još više rada, reda, discipline, odgovornosti, posvećenosti i promišljenosti. Sigurno se pitate – jel može više od ovoga? Uvijek možemo i više i bolje. Ipak, pošto je Saturn u Jarcu na mjestu svog sjedišta, svakako je da ćete njegov utjecaj vi mnogo lakše podnijeti, nego pripadnici ostalih znakova,…izuzev Vodenjaka, gdje je Saturn takođe na mjestu svog sjedišta. Ono što je jako važno znati, to je uspostaviti granice. U zimskom periodu, bit će potrebno raskrstiti sa svim onim za što vidite da više ne ide, kao i završiti sa svim onim poslovima, koji su ostali nedovršeni u prethodnom periodu.

FINANSIJE: U periodu do sredine proljeća, vaša financijska situacija ide jednom uzlaznom putanjom. Okončat cete sa brojnim, a možda i svim obavezama i problemima financijske prirode. Mnogima dolazi do suštinskog poboljšanja zarade.

LJUBAV: Nedostajat će vam zabave, poletnosti i vedrine u vezi. Potrudite se da što je više to moguće osvježite svoju vezu, provodivši ugodne trenutke sa svojim partnerom u zabavnim aktivnostima. Mnogi će biti skloni intenzivnim preispitivanjima, imat ćete dojam kao da vaša veza nije niti nalik onome što je bila. Ipak, sve se mijenja u životu, i vi, i vaš partner, i vaš odnos.

ZDRAVLJE: Tranzit Saturna oko vašeg Sunca, a zatim ulazak Ketu-a u 1. polje, intenzivno će aktivirati tematiku zdravlja i vitalnosti. Kako Saturn i znak Jarac signifikuju kosti i koštani sustav, bit će potebna umjerenost u fizičkoj aktivnosti. Bilo da ste vrlo pokretljivi, ili se pak ne krećete dovoljno, neophodno je imati na umu – ravnotežu i balans.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018 GODINU: Rješenje za sve vaše poteškoće sadržano je u imanju čvrstog i jasnog fokusa vezano uz ono što predstavlja vaše interese. Ne dozvolite da vam bilo kakav događaj sa strane ili bilo čija priča i uvjerenja skrenu fokus sa onoga što istinski želite.

ANĐEOSKA PORUKA: Anđeo Astara – ” Ti zaslužuješ samo najbolje! Dohvati zvijezde svojim željama i snovima; bez kompromisa. ”

VODENJAK

U predstojećoj godini, nalazit ćete se pod naglašenim vibracijama energija brojeva 3 i 4. Od proljeća će dominantniji utjecaj imati 4-ka. Za vas dolazi godina velikih osobnih transformacija, koje će se odraziti i na vaš životni put. Posebno u prvoj polovici godine, vrlo lako se može dogoditi da prolazite kroz razne, ne baš tako ugodne psihološke faze. Neophodno je da shvatite to da ste vi bezgranični potencijal, i da svi odgovori za vaš dalji razvoj, leže u vama samima. Vi ste ti koji svojim mislima kreirate svoju budućnost. Stoga, dobro vodite računa o svojim mislima. Upravo je strah samo loša misao. I uvijek kada vas obuzme nekakva panika, strah, strepnja, apatija, anksioznost i sl. kažite sebi – To je samo misao, a misao se može promijeniti. Neka vam misli budu najbolji prijatelji. Uvijek birajte pozitivne misli, misli podrške.

POSAO: Poslovna situacija je skroz stabilna. Ulagati ćete mnogo truda, samo se po pitanju svih većih poduhvata savjetuje više promišljenosti. U zimskom periodu, sva vrata ce vam biti otvorena. Ako ste nezaposleni, očekujte jako dobar posao.

FINANSIJE: Nakon izazovnih perioda, koji su kod većine vas bili aktualni u prethodnih godinu, godinu i pol dana, dolazi do stabilizacije. Period do proljeća bit će statičan po pitanju financija, imat ćete dojam, da sve kao i do sada visi u zraku. U 4. mjesecu se nikako ne preporua da uzimate bilo kakav kredit, niti da posuđujete novac. Već od narednog, 5. mjeseca, sve polako dolazi na svoje.

LJUBAV: Na scenu isplivavaju određene razlike u karakterima i dovodit će do konflikata. Ali, iskoristite ovu priliku da jednom za svagda razriješite što vam to jedno kod drugog ne odgovara. Ipak, trebate znati da svog partnera ne možete mijenjati i da je neke njegove osobine nužno da prihvatite. To je tako jednostavno, samo se usredotočite na sebe. Pođite sa stavom, nije mi potreban partner da se ja osjećam pozitivno.

ZDRAVLJE: Tranzit Saturna kroz 12. kuću, zatim kvadratni odnos Jupitera i Vašeg Sunca, kao i tranzit Ketu-a od 11. ka 12. kući, ozbiljni su signifikatori da se više usmjerite na svoje kako psihičko, tako i fizičko zdravlje. Konstelacija dominantne energije broja 4 i Saturna u 12. kući, kod mnogih će prouzročiti želju za smanjenjem tjelesne težine, gdje biste vrlo lako mogli otići u drugu krajnost. Sjajno je to što želite učiniti promjenu u vezi sa svojim izgledom, ali poanta nije u iscrpljivanju. Svako iscrpljivanje vodi u kažnjavanje. Stoga, vodite računa o tome šta činite.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Sve velike životne promjene se događaju neplanski. Naša Duša ih je iskreirala, i one su prava stvar za nas. Ne plašite se promjena, one su te koje će jednog dana prouzročiti da svjedočite životu kakvog želite.

ANĐEOSKA PORUKA: Arhandel Gabriel – ” Svrha tvog života je veoma važna i odnosi se na komunikaciju i umjetnost. Molim te, ne dozvoli da te nesigurnost vuče unazad. Ja ću ti pomoći. ”

RIBE

U predstojećoj godini, nalazit ćete se pod vibracijama brojeva 4, pa zatim 5. Period do proljeća je period kada jednom i za sva vremena, trebate raščistiti sa svojom prošlošću. Sa svim što vam je u prošlosti, i još uvijek vam pričinjava neugodnosti. Što duže budete gurali stvari pod tepih, to će vam biti sve gore. Upamtite, sadašnji trenutak je taj u kome kreiramo našubudućnost. Ono u što vjerujemo to će nam se i dogoditi. Zato birajte uživati u svakom sadašnjem trenutku.

POSAO: Poslovna situacija bit će prilično dinamična, a za neke i turbulentna. Mnoge od vas očekuju novi počeci. U zimskom periodu, bit ćete mnogo usmjereni na odnose i komunikaciju sa drugim ljudima. Odlični su uslovi za sve vrste pregovora, dogovora, ugovora, trgovine, kupoprodaje nekretnina, kao i za djelovanje na polju javnosti. Pored toga, i ako vodite nekakav sudski proces, imat ćete mnogo uspjeha…

FINANSIJE: Ova godina vam donosi značajna poboljšanja i na polju financija. Period od 1. mjeseca je tenzično prikazan. Sve stoji u mjestu, sve se odgađa, ali to nije nikakav razlog za dramatiziranje. Već početkom 2. mjeseca dolazi do stabilizacije. U periodu od 2. do početka 4. mjeseca, mnogima od vas se otvaraju odlične mogućnosti za zaradu, poboljšanje prihoda i sl. Najbolji periodi su: 7. i 10. mjesec.

LJUBAV: U mnogim vezama, odnos će biti značajno poljuljan. Osjećaj tjeskobe, potrebna vam je sloboda, ali zapitajte se kako možete očekivati slobodu, ako ste u odnosu u kome sve manje pronalazite ispunjenje i radost. Ono što i vas i drugu stranu, intenzivno može mučiti, jeste naglašena ljubomora.

ZDRAVLJE: Trigon Sunca i Jupitera, kao i harmoničan odnos Saturna sa Suncem, te ulazak pod energiju broja 5, djelovat će prilično pozitivno na vaše energetsko stanje. Ako imate kakav veći problem, uz promjenu terapije, kao i veću usredotočenost na detox programe, donijet će vidnu stabilizaciju vezano uz problem koji imate. Ukoliko ste u načelu zdravi, samo se trudite raditi na poboljšanju imunog sustava, i sve će biti u najboljem redu.

MOTIVACIJSKA PORUKA ZA 2018. GODINU: Probudite svoju kreativnost, pravo je vrijeme. To će vam donijeti mnogo više životnog ispunjenja i radosti. Možda smatrate kako je kasno. No, to je samo izgovor. To je samo bijeg od izlaska iz zone komfora. Iskoračite iz svoje zone komfora i probudite svoju kreativnost. Ništa vas ne sprječava u tome, izuzev vaš um i vaše pretpostavke.

ANĐEOSKA PORUKA: Arhandel Ariel – ” Nova psihička i duhovna iskustva koja proživljavaš, mijenjaju tvoj pogled na svijet i na samoga sebe. Omogući svojoj duhovnoj obdarenosti da se u potpuno razvije kroz učenje, meditaciju i molitvu. ”

Komentari

komentara