Magazin

Ispred “Ziraat banke” ženi napravili sačekušu: “Oborio me na pod, počela sam vrištati, otimali smo se…”

Napisao H. H.

Razbojnici koji su jutros, nešto prije devet sati, napali i opljačkali ženu ispred Ziraat banke u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, po svemu sudeći su znali da ona dolazi predati pazar, jer su je u neposrednoj blizini banke čekali najmanje pola sata.

Prema dostupnim informacijama, videonadzor je pokazao kako su razbojnici do banke došli iz pravca Vilsonovog šetališta, gdje su i pobjegli nakon što im je plan propao. Navodno, pola sata ranije, šetali su neposrednoj blizini banke, saznaje “Faktor” na mjestu događaja…

Kada je Elma R., inače uposlenica firme “Hoteli Ilidža Group”, koja se našla na meti pljačkaša, zajedno sa svojim vozačem stigla do semafora, na videonadzoru se moglo vidjeti da su je razbojnici već čekali, te da su krenuli prema ulazu u banku.

Žena koja se našla na meti pljačkaša ispričala je da ih je vidjela nakon što je izašla iz automobila ispred banke. Ubrzo se našla na podu ispred samog ulaza u banku.

“Vidjela sam dvojicu muškaraca kako također idu prema banci, ali bili su sasvim normalni, fino obučeni. Ja sam nastavila svoj put. Najednom sam samo osjetila kako se jedan od njih bacio na novac koji sam nosila. Oborio me je na pod i ja sam počela vrištati. Otimali smo se i on me je u jednom trenutku udario, kako bih pustila torbu, ali nisam pustila”, ispričala nam je vidno uznemirena Elma.

Kako je kazala, razbojnici su ipak odnijeli jedan dio novca, a prilikom otimanja između žene i razbojnika, novac je letio na sve strane.

Već u sljedećem trenutku iz banke su istrčali zaštitari koji su na kamerama vidjeli šta se događa. Razbojnici su se dali u bijeg, a zaštitari u potjeru za njima. Međutim, nisu ih uspjeli sustići.

Komentari

komentara