Magazin

ŠAKO POLUMENTA IZNIO SAV PRLJAV VEŠ: Devedeset odsto estrade se drogira,

Napisao H. H.

Pjevač Šako Polumenta ostavio je iza sebe loše stvari koje mu je prethodna godina donijela, snimke koji su dospjeli do javnosti pretvorio je u jedan od trenutno najslušanijih hitova „Nedostaješ“, a sada priča o poslovnim planovima, estradi, drogi i djevojkama sa kojima se susreće na nastupima.

Ne želim da zvučim kao sveti Polumenta, ali veliki sam protivnik drogiranja. Iskreno, na svakom koraku možete da čujete opravdanja da pjevači konzumiraju droge kako bi izdržali nastupe. Jedan sam od onih koji najviše nastupa, pa mi nije palo na pamet da se drogiram, ili uzmem bilo šta kako bi izdržao. Nemam dvadeset godina, a imam energiju zbog koje mogu deset sati da pjevam. Droga su mi moje pjesme, moja publika. Zbog opravdanja kojim se služe, narod misli da se svi pjevači drogiraju, što nije istina. Devedeset posto estrade je konzumiralo drogu, ili ih i dalje konzumira, što je loše, ali daleko je od toga da to svi radimo. Možda se čovjek i rodi sa ludačkom energijom, otkud znam. Znam samo da mi droga nikad nije bila potrebna da izdržim ono što zahtijeva muzička karijera, piše “Espreso“.

U javnost su dospjele slike kako njegov kolega Darko Lazić šmrče bijeli prah, a evo koje je Polumentino mišljenje o tome?:

– Čuo sam, i ako je to istina rastužuje me ta situacija. Ni zbog čega drugog koliko zbog djeteta. Uvijek je pitanje kako sutra djeci objasniti tako krupne stvari. Kada odrastu, kada postanu svjesni onoga šta se o poznatim roditeljima piše. Nije važno da li su u pitanju prevare, razvodi, kokain. Nijedno dijete to nije zaslužilo, a čini mi se da niko nema obzira. Ne govorim sada samo o Laziću. Govorim o činjenicama da kao javne ličnosti imamo još veću odgovornost da pazimo šta radimo. Prvenstveno zbog naših najbližih, a onda i zbog publike. Postoje oni koji u nama vide idole. Ako neko želi da se drogira, to radi na svoju štetu, ne na moju. Ali posljedice su teške. Tada i ono što možda niste, jeste. Ulazite u vrtlog iz kog se teško izlazi, vezuju vam jednu, po jednu stvar za ime i iz toga se teško izlazi. Vjerujem da će Darko uspjeti da izađe jači iz svega, i to mu od srca kao kolega želim.

Na pitanje koliko je pros*itucija prisutna među pjevačicama, glumicama, starletama, Šako otvoreno kaže:

– Pros*itucija postoji oduvijek. Kod nas je svakako prisutna, a kada se o tome priča, svi se nešto čude i šokiraju. Svako bira svoj put, svako bira na koji način će doći do novca. Nečiji obraz to može da podnese, u to da ulazim ne mogu. Estrada je izložena tome zbog činjenice da kao društvo gledamo pogrešno na stvari. Prije sam za to da se legalizuje, nego da se ne zna ko se time više bavi. Postoje djevojke sa estrade koje su pros*itutke, a niko za to ne zna i niko nikad ne bi pomislio da su u tome. Postoje i one koje su okarakterisane kao pros*titutke, iako to nisu.

Komentari

komentara