Magazin

Kćerka Ratka Mladića nije izvršila samoubistvo, likvidirana je po nalogu Arkana!

Napisao H. H.

Ubica Ane, kćerke ratnog zločinca i nekadašnjeg komandanta Vojske RS generala Ratka Mladića, ritualno je ubijen u Moskvi. To je bila generalova osveta za smrt njegove mezimice, piše srbijanski “Telegraf”.

Čovjeku koji je nekada bio blizak generalu Mladiću, ali i Željku Ražnatoviću Arkanu, krivcu za tragediju Mladićeve kćerke, pucano je u glavu. Dva hica, po jedan u svako oko, piše “Telegraf” koji pobija oficijelnu verziju prema kojoj je Anla Mladić izvršila samoubistvo…

Kako objašnjava Božidar Spasić, bivši obavještajac državne bezbijednosti Srbije, Mladićeva mezimica željela je da ide na ekskurziju sa Medicinskim fakultetom, ali je general bio protiv toga. Kako nije mogao da je ubijedi, Mladić je angažovao prijatelja da pazi na njegovu kćerku dok je u Moskvi.

“Početkom devedesetih godina Ratko je molio svog najboljeg prijatelja koji je u tom periodu bio u Moskvi da čuva i štiti njegovu kćerku dok ona boravi u Rusiji. Tek kada je dobio uvjeravanja da će Ana biti hiljadu posto sigurna, general je dopustio da putuje”, počinje priču Spasić.

Zbog te dozvole i Aninog putovanja, Mladić se kaje i dan-danas.

“Po njenom dolasku u Moskvu desio se neprijatan incident između tog čovjeka i Ane. Nažalost, došlo je do fizičkog i se*sualnog nasilja. Pritom je taj Ratkov prijatelj obio i sef u kome su se nalazile pare za njeno školovanje. Ana je nakon svega toga obavijestila oca, a ubrzo je i pod tragičnim okolnostima i preminula”, nastavlja Spasić.

Prema podacima koji su tada stizali u Državnu bezbjednost Srbije, jasno je da je general bio odlučan da uzme pravdu u svoje ruke.

“Ratko je naknadno poslao dva čovjeka u Moskvu da nađu tog čovjeka. Lako su ga našli. Čovek je ubrzo pronađen mrtav. To su informacije koje su u to vrijeme stigle u moj kabinet”, tvrdi Spasić.

Iako je krivca kaznio, general Vojske Republike Srpske nikada nije mogao da prihvati činjenicu da je njegova Ana bila smetnja bilo kome.

“I kćerku ste mi ubili, onakvo dijete… Dali ste Arkanu da je ubije”, bila je rečenica koju je srpski general navodno izgovorio zatvorskim čuvarima prije nego što je isporučen Hagu.

Sumnju generala u Arkana, s kojim je sarađivao njegov bliski prijatelj, direktno odgovoran za Aninu smrt, potvrdio je nedavno bivši šef beogradske policije Marko Nicović.

“Mladić je bukvalno protjerao Arkana iz Bosne! Vezanog kao džukelu u prikolici kamiona pretjerao ga je preko Drine i rekao mu: “Nemoj da ti je palo na pamet da si više ikad kročio u RS”. To zaista više nikad nisu uradili ni Arkan ni njegovi ljudi. Nije isključeno da je Željko iz osvete i povređene sujete udario Mladića tamo gdje će najviše da ga boli i ubio mu kćerku”, kazao je Nicović.

Nakon Anine smrti general se teško borio sa osjećanjem krivice jer je znao da je ubijena zbog njega. Posljednja želja bila mu je da ga prije odlaska u Hag odvedu na njen grob.

Komentari

komentara