Magazin

ARKAN UBIO MLADIĆEVU KĆERKU!

Napisao A. K.

I kćerku ste mi ubili, onakvo dijete… Dali ste Arkanu da je ubije! Ovim riječima, hrapavim glasom punim tuge i ne krijući suze, koje su tekle u potocima, srpski general Ratko Mladić prosuo je u lice zatvorskih čuvara najbolniju istinu svog života. Misteriju smrti svoje mezimice Ane, koja je tragično nastradala 24. marta 1994, kako saznaje Srpski telegraf, Mladić je otkrio neposredno pred odlazak u Hag.Da sumnje generala nisu daleko od istine, koja se potpuno razlikuje od zvanične verzije o samoubistvu, potvrđuje i bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji otkriva da je zla krv između Mladića i Arkana dugo kolala, te da nije isključeno da je kralj srpskog podzemlja na najsuroviji mogući način servirao svoju osvetu generalu.

Da sumnje generala nisu daleko od istine, koja se potpuno razlikuje od zvanične verzije o samoubistvu, potvrđuje i bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji otkriva da je zla krv između Mladića i Arkana dugo kolala, te da nije isključeno da je kralj srpskog podzemlja na najsuroviji mogući način servirao svoju osvetu generalu.

 

– Mladić je bukvalno protjerao Arkana iz Bosne! Vezanog kao džukelu u prikolici kamiona, protjerao ga je preko Drine i rekao mu: “Nemoj da ti je palo na pamet da si više ikad kročio u RS“. To zaista više nikad nisu uradili ni Arkan ni njegovi ljudi. Nije isključeno da je Željko iz osvete i povrijeđene sujete udario Mladića tamo gdje će najviše da ga boli i ubio mu kćerku – kaže Nicović za Srpski telegraf.

 

Povod za sukob mnogi su vidjeli u Arkanovoj nemogućnosti da pored Mladića, koji je bio vojnik starog kova, obučavan u JNA i disciplinovan, vršlja i pljačka po muslimanskim i srpskim selima i vodi neku svoju politiku. Ipak, Nicović smatra da uzrok netrpeljivosti leži mnogo dublje…

 

– Istina je da je Slobodan Milošević poslao Arkana da zarobi i ubije Mladića u Bosni zato što je Ratko u to vrijeme bukvalno izrastao u lidera među svim Srbima i bacio Miloševića u sijenku. I on i Karadžić ozbiljno su uzdrmali Miloševićevu poziciju. Slobodan se bojao samo da ne pređu Drinu, da ne uzmu Srbiju pod svoje. Dokaz tome je to što je Milošević bez ikakvog razloga predao Istočno Sarajevo Izetbegoviću u Dejtonu – objašnjava Nicović.

 

Postoje čak i provjerene informacije da se Mladić nakon kćerkine smrti na svoj način svetio pojedinim Arkanovim ljudima.

 

O tome kolika je Mladićeva tadašnja moć bila, govori i to što je viest o Miloševićevom naumu do njega stigla i prije nego što je Arkanova čizma dotakla bosansko tlo.

 

– Mladiću je to javio neko iz vrha tadašnje vlasti. Kad je Arkan sa svojim ljudima stigao, uhvaćen je, a Mladić ga je vezao kao posljednjeg bijesnog psa, ponizio ga najstrašnije moguće i protjerao. Sujetan, kakav je bio, Arkan mu to nikada nije oprostio. Uopšte nije isključeno da mu je zato udario u porodicu, tamo gdje ga najviše boli, u kćerku Anu, u koju se Mladić bukvalno kleo – zaključuje Nicović.

 

– Mladić je i na sjednici Skupštine RS 1994. rekao da mu je kćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke. Postoji i svjedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prijete zato što je Ratkova kćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana.

 (Republika.rs)

Komentari

komentara