Magazin

“Štedio sam 8 godina i kupio tati auto koji je dugo htio, plakao mi je na krilu od sreće”

Napisao H. H.

Roditelje trebate cijeniti. Oni su nas podigli od malena. Uputili nas u pravi smjer i pomagali nam kad je bilo najteže. Bili su strogi, ali sad shvaćam zašto.

Ne zato jer su htjeli nego da me pripreme za stvarni život. Mi smo iz manjeg gradića u Hrvatskoj i moji roditelji nisu nikada bili bogati, ali su sve dali kako bi mi priuštili što bolji život.

Priuštili su mi školovanje za koje ću im biti vječno zahvalan. Otac mi je radio kao skladištar, a majka u lokalnom dućanu. Možete si misliti samo kolika im je bila plaća i koliko su žrtvovali sebe da bi bilo meni dobro.

Kad sam otišao studirati u Rijeku nisam nisam bio previše optimist. Mislio sam da ću napustiti faks i vartiti se doma. Ali nije bilo tako. Završio sam faks i dobio sam ubrzo posao u Zagrebu.

Bio sam jedan od boljih studenata. Zaposlio sam se u jednoj privatnoj firmi sa super plaćom. Nakon 8 godina što sam štedio odlučio sam napraviti nešto za svoje roditelje. Da im zahvalim za sve što su napravili za mene. Odlučio sam kupiti ocu auto. Novog golfa. To je njegov auto koji je oduvijek sanjao.

Da bude novi, a ne da kupuje stalno rabljene i u lošem stanju. Štedio sam i žrtvovao sam se da mu se zahvalim. Ne mogu vam opisati kako je izgledao taj dan kada sam mu doveo auto i rekao to je samo tvoj.

Plakao je čitav dan. Moram priznati da nikada nisam bio sretniji što sam mu to kupio. Što sam poklonio. Neopisiva je sreća darivati. Vjerujte mi. Ja sam to iskusio. A pogotovo ljudima koje volite.

Sada napokon mogu na more sa svojim novim autom. Autom koji se ne pokvari tri puta do mora.

Budite dobri prema svojim roditeljima jer vjerujte mi oni vas užasno vole i sve bi napravili za vas. Sve.

Izvor: net.hr

Komentari

komentara