Magazin

Krivac za svoje nedaće – U Mostaru će spaliti ženu na lomači?

Napisao admin

Nakon Padija Plišbrauna, Bulje Šešbešlića, Ćire Morića, Zvjerka Pilijanovića, Vladinog Bleće i inih drugih, šuška se kako će stanovništvo Centra 2 ove godine na lomači, po prvi put u historiji, spaliti krnju ženskoga spola, piše Hercegovina.info.


Karneval (foto: moinfo.ba)

Vrijeme karnevala u punom je jeku u cijelom svijetu. Brižno pripremani festivali od Ria do Venecije bliže se svom vrhuncu. Upkos brojnim neprijateljima (što iz političkih, što iz vjerskih, što iz niskih ljudskih motiva poput nemara) i mostarske će se maškare naći na popisu ovogodišnjih festivala.

Neće to biti veliki festivali u čijoj organizaciji učestvuju cijeli gradovi i zemlje, no dovoljno veliki pokazati kako i male zajednice mogu učiniti više od onih što se vlastima zovu.

U Bijelom polju organizovana povorka proći će u subotu naseljima Potoci, Livač, Bočine i Vojno. Završna ceremonija suđenja zakazana je za 17 sati ispred pizzerie „Centar” u Potocima.

Mostarci pale žensku “krnju”

Tradicionalni Karneval Centra 2 svoj će vrhunac imati u utorak. Završne će svečanosti na trgu Buka i Mačkara početi šminkanjem mačkara, a nastavit se predstavom i neizostavnim čitanjem presude i spaljivanjem krnje u večernjim satima.

Nakon Padija Plišbrauna, Bulje Šešbešlića, Ćire Morića, Zvjerka Pilijanovića, Vladinog Bleće i inih drugih, šuška se kako će stanovništvo Centra 2 ove godine na lomači, po prvi put u povijesti, spaliti krnju ženskoga spola kao krivca za svoje nedaće. O komu se radi i za koje je zločine optužena znat ćemo na pokladni utorak u 20 sati.

moinfo.ba

Komentari

komentara