Magazin

ŽIVOTNA PRIČA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Kada sam došao u Ajax nisam imao šta jesti, pomogao mi je jedan čovjek

Napisao H. H.

ŽIVOTNA PRIČA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Kada sam došao u Ajax nisam imao šta jesti, pomogao mi je jedan čovjek
Objavljeno u Zanimljivosti & Video
336
DIJELJENJA
Podijeli na Facebooku
Podijeli na Twitteru

Zlatan Ibrahimović, napadač PSG-a i jedan od najboljih napdača na svijetu u posljednjih 20-tak godina je neiscrpna tema svih svjetskih medija.

Francuzi su tako počeli vaditi zanimljive isječke iz njegove autobiografske knjige “I am Zlatan” i objavili zaista nevjerovatne stvari.

Tako su izvukli njegove početke odnosno probleme s kojima se suočavao kada je stigao u Ajax.

– Tamo je sve počelo. Ajax. Avantura u Ajaxu. Došao sam u Amsterdam potpuno sam. Prvi mjesec je bilo velikih problema. Bit ću iskren: nisam imao novca. uopće. Do prve plate je trebalo proći mjesec dana.

– Dobio sam kuću, pristojnu, ali sam u njoj imao samo krevet i TV. Tih 15 dana sam se užasno mučio i proživio pakao. Onda sam nazvao Maxwella jer je došao u Ajax kad i ja, pa sam ga upoznao malo bolje. Rekao sam mu da nemam baš ništa jesti, a on me smjestio u svoju kuću, dao mi svoj krevet, dok je on spavao na podu – napisao je Zlatan i nastavlja dalje:

– Spavao sam kod njega dvije sedmice. Jeo njegovu hranu, vozio me na treninge, u izlaske. Maxwell je kao medvjedić, teddybear. Najbolji čovjek na svijetu.”, napisao je Zlatan u jednoj od, realno, najboljih autobiografskih sportskih priča općenito.

Maxwell je otada Zlatanov privjesak kojeg je veliki Šveđanin vodio svuda sa sobom, s obzirom da je imao klauzulu u ugovoru da gdje god pođe igrati, Brazilac mora ići s njim. I tako se Zlatan Brazilcu ‘iskupio’ činjenicom da je nakon Ajaxa ovaj išao za Zlatanom u Inter, Barcelonu a sada i PSG.

Maxwell mu je pružio ruku, a Zlatan to nikada nije zaboravio…

Izvor: bportal

Komentari

komentara