Magazin

Idete na ljetovanje u Hrvatsku, budite na oprezu: Evo zbog čega biste mogli platiti kaznu 700 eura!

Napisao A. K.

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak ispunjava svoje obećanje da će upristojiti razularene turiste te stati na kraj golotiniji u svom gradu, prenosi RTL. Na ulazu u Hvar ovoga je vikenda osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja.

Ko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u gornjem dijelu kupaćeg kostima i muškarci golog torza do 500 eura, a onaj ko tetura ulicom s bocom u ruci i pijan leži na ulici do 700 eura.

Gradonačelnik Hvara nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

– Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom kantunu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe – kazao je Novak.

On smatra da sve ima svoje granice. Tako, po njegovom mišljenju, ugostitelji ne bi trebali primati gole u svoje objekte i prestati im točiti alkohol ako vide da su previše popili.

Novak je rekao da Hvar ne želi biti isključivo party destinacija.

– Mladi turisti su dobrodošli, ali morat će znati kako se ponašati ovdje. Zarada po svaku cijenu nije turizam kakav želimo na otoku – rekao je Novak.

(RTL)

Komentari

komentara