Magazin

Savjeti – Kada reći „da“?

Napisao admin

Ponekad vam se neka ideja učini zanimljivom, ali je automstski odbacujete kao neizvodivu. Umjesto da odmah kažete „ne“ ili tražite izgovore kako nešto ne biste učinili, budite odvažni. Promjene će obogatiti vaš život, pa vam stoga donosimo popis situacija kada biste trebali reći „da“. Pogledajte koje je to situacije Cosmopolitan izdvojio na koje ne prihvatamo negativan odgovor.


Žena (Foto: Cure.ba)

1.    Imate prijatelja koji živi u inostranstvu ili ima tetku negdje preko grane? Besplatan smještaj sa insajderom koji zna sva njbolja mjesta za izlaske, shopping i obilaske. Zvuči kao odličan plan za proljetni mini odmor – da!

2.    Šef vas je pitao da prihvatite nove zadatke, a vi nemate pojma kako bi to trebalo uraditi. Opustite se: neiskustvo čak može biti i prednost, jer ćete imati svjež pristup obavljanju posla.

3.    Zapričali ste se sa potpuno nepoznatom djevojkom, na nečijem rođendanu ili dok čekate red za kabinu u tržnom centru. Pozovite je na kafu, zašto da ne? Ne dešava se tako često da upoznate nekog sa kim se tako dobro slažete.

4.    Razmišljate o šišanju, možda nešto u stilu Pink. Promjena frizure može da probudi skrivene strane vaše ličnosti.  Uradite to, kosa će vam ionako ponovo izrasti.

5.    Muškarac koji naizgled nije vaš tip poziva vas da izađete. Ne možete zaista biti sigurni koji je tačno vaš tip muškarca, ukoliko niste izlazili sa najrazličitijim frajerima. Možda to što vam se čini kao minus, na kraju ispadne glavni pokretač strasti među vama!

6.    Drugarica vas povuče da plešete na stolu. Prisjetite se najseksipilnijih plesnih pokreta koje znate i uživajte u pogledima svih tih tipova koji će blenuti u vas!

7.    Kolegica vas zove da upadnete na zabavu sa njom. Pa šta ako niste vi direktno pozvani? To znači puna prostorija novih ljudi koje treba upoznati!

8.    Drugarica vas nagovara da upišete kurs sa njom. Kreativno pisanje, grnčarija, šivanje… možda će vam se zapravo svidjeti! Čak iako ne bude tako, uvek je zanimljivo naučiti nešto novo.

cure.ba

Komentari

komentara