Magazin

Nožem 30 puta izbola drugaricu jer nije htjela da joj da novac

Napisao H. H.

Marini Savić (34) iz Zaječara određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je kuhinjskim nožem prošle nedjelje ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49), a potom podmetnula požar kako bi zavarala trag.

Ovaj zločin dogodio se prošle nedjelje u zaječarskom naselju Kraljevica. Kako nezvanično saznajemo, Marina je priznala da je u bijesu izbola drugaricu, ali ne i da ju je zapalila, piše “Blic“.

Stravičan zločin šokirao je stanovnike ovog grada, koji su već bili potreseni jer su mislili da je Mirjana izgorjela usred bijela dana u svom stanu, iz kog su vatrogasci spasili samo njenog psa.

– Svi su mislili da je izgorjela u požaru, jer od opekotina je bilo nemoguće vidjeti njenu kožu, pa ni ubode od noža. Međutim, naložena je obdukcija i tada je otkriveno da je Mirjana zapravo ubodena čak 30 puta!

Videonadzor

Odmah nakon tog saznanja policija je obišla prijatelje, poznanike i komšije nesretne žene. Tada su vidjeli i da komšija, koji živi u stanu prekoputa Mirjane, ispred vrata ima instalirane kamere za videonadzor.

On im je odmah dao snimke sa kamera. Na njima se jasno vidjelo kako Marina Savić neposredno prije požara izlazi iz stana stradale žene.

Kako nezvanično saznajemo, kada je policija otišla na Marinina vrata, ona je negirala da ima ikakve veze sa požarom. Policajci su joj tada rekli da su na tijelu njene prijateljice pronašli 30 uboda nožem i Mirjana je tada priznala zločin.

Šta je bio motiv da krvnički ubije svoju prijateljicu, policija još nije sasvim sigurna.

Prema jednoj verziji, žrtva je ubici bila dužna 300 eura, koje nije htjela da joj vrati, zbog čega je došlo do svađe, a potom i zločina.

Dok je prema drugoj verziji Mirjana prodala garsonjeru koju je imala u Zaječaru, a Marina inače ima privatnu firmu, koja posluje sa gubitkom, pa joj je tražila novac na zajam. Međutim, Mirjana je odbila da joj ponudi novac od prodaje garsonjere zbog čega su se posvađale, a ubzo zatim uslijedilo je i koškanje.

Rane i požar

Kako se nezvanično saznaje, Marina je tada sa stola u stanu svoje prijateljice uzela nož i počela da ubada Mirjanu dok je ova bježala po stanu. O tome da je Mirjana pružala otpor i da je bježala, govore ubodne rane, koje su zadate pod različitim uglovima, zbog čega je policiji odmah bilo jasno da Mirjana nije ležala dok ju je prijateljica ubadala.

Marina je policiji rekla da ona nakon zločina nije podmetnula požar, već tvrdi da je u toj borbi i koškanju iz šporeta na drva ispao žar, koji je pao na tepih i da je vatra tako buknula u stanu nakon što je ona iz njega pobjegla.

Kako se saznaje, Mirjana je još bila živa kada je Marina napustila njen stan.

– Bila je živa, ali od brojnih uboda nije mogla da se pomjeri i da se spasi od vatre – kaže izvor.

Nakon što su komšije primijetile dim i pozvale vatrogasce i policiju, Mirjana je još bila živa. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar na Intenzivnu njegu. Ljekari su se za njen život borili 30 minuta, nakon čega je nesretna žena preminula jer je 80 posto njenog tijela bilo prekriveno opekotinama.

Mirjana je u stanu u Zaječaru živjela sama, ali ima sina koji studira u Novom Sadu. Ona je tokom vikenda sahranjena, a troškove pogreba platio je njen bivši suprug, koji živi i radi u inostranstvu.

Komentari

komentara