Trudnoća i majčinstvo

ISTRAŽIVANJE – Žene imaju veće šanse roditi zdravo dijete ako su češće izložene spermi svojih partnera

Napisao admin

Iako se čini doista vrlo logično – parovima koji žele imati dijete znanstvenici poručuju da se trebaju redovito seksati.


beba (foto:cure.ba)

Nedavno je istraživanje pokazalo da žene imaju veće šanse roditi zdravo dijete ako su češće izložene spermi svojih partnera, piše Daily Mail.

Autorica istraživanja, prof. Sarah Robertson sa Sveučilišta u Adelaideu kaže: ‘Prosječno je potrebno barem tri do šest mjeseci redovitog vođenja ljubavi s partnerom kako bi imunološki sustav žene dobro reagirao na stranu tekućinu u tijelu te iznio zdravu trudnoću.’

Dodala je da taj proces može potrajati i do godinu dana za neke parove.

I dok se nekima dogodila trudnoća nakon samo jednog odnosa, u praksi je puno češće, objašnjava prof. Robertson, odbacivanje ploda i spontani pobačaj, prenosi Tportal.

Čak jedna od ukupno osam trudnoća završi spontanim pobačajem u slučaju da je žena znala da je trudna, no puno češće se dogodi spontani pobačaj i prije nego je dijagnosticirana trudnoća, upozorava prof. Robertson.

U Velikoj Britaniji čak jedan od šest parova ima poteškoća sa začećem. Par se dijagnosticira kao neplodan ako ne uspije začeti dijete nakon dvije godine pokušavanja.

cure.ba

Komentari

komentara