Trudnoća i majčinstvo

Pri abortusu doktor sječe bebu komad po komad pa je na kraju sklapa kako bi provjerio da neki komad tijela nije ostao u majci!

Napisao H. H.

Postoje dva koraka za ovaj postupak:
Proširenje grlića maternice (najčešće umetanjem laminaria, to su sušene alge) i
Smanjenje veličine fetusa, tako da on ili ona će proći kroz grlić maternice.

Način na koji mnogi aborcionisti smanjuju veličinu fetusa je umetanjem pincete u maternicu žena i kidanjem beba komad po komad. Na taj način, dijelovi su manji i mogu proći kroz grlić maternice. Glava je zadnji komad koji treba biti uklonjen, slomljen pincetom, a zatim izvađen. Ponovo, dijelovi tijela bebe se broje i prati se evidencija da bi se osiguralo da su dijelovi tijela uspješno uklonjeni. Neki dobavljači će mjeriti stopalo bebe da potvrde koliko sedmica je on / ona stara.

Šta su žene rekle poslije hemijskog abortusa
“Mogla sam vidjeti sklupčan fetus … Njegove ruke su bile sklupčane u šakici.”
“Imao je dvije tamne mrlje kao oči i mali kostur koji nije sasvim formiran … mislim o ovome često … osjećam se sasvim prazno.”
“Ne bih preporučila to nikome. To je bilo najbolnije i najtraumatičnije iskustvo kroz koje sam ikada morala proći. Bila sam jako bolesna i to grozno iskustvo još uvijek živi sa mnom i danas.”

Jedanaest sedmica od začeća
Priručnik vakuum aspiracije, obično između 7-15 sedmica poslije PMC
Dugi instrument koji se zove “Kanula” se ubacuje u grlić maternice. Ovaj instrument je priključen na usisnu mašinu koja kada se uključi usisa bebu u kontejner. Na kasnom abortusu u prvom trimestru, aborcionist će ispitati dijelove tkiva koji su usisani kako bi se osiguralo da je čitav fetus uklonjen, a ne samo dio njega.

Usisna Kiretaža, obično do 14 sedmica nakon PMC
Budući da je beba veća, doktor će možda morati koristiti instrument kako bi grlić maternice bio otvoren. Nakon što je maternica otvorena, fetus je usisan van. Aborcionist će onda predstaviti dugačku petlju u obliku kirete u maternicu da sastruže preostale dijelove tijela fetusa piše ,http://www.svjetionikcentarzazivot.com/

Komentari

komentara