Trudnoća i majčinstvo

Tragedija koja je zgrozila BiH: Beba se ugušila u snu!

Napisao H. H.

Jednomjesečna beba koja je u srijedu oko 10 sati dovezena u Dom zdravlja Srebrenik bez znakova života, umrla je usljed gušenja, potvrđeno je u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Zaspala sa sinom

– Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je smrt bebe nastala usljed gušenja te da na tijelu nema tragova nasilja. S tijela bebe uzeti su tragovi biološkog porijekla, čije će vještačenje pokazati radi li se o nesretnom slučaju ili ima elemenata krivičnog djela – kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

U Domu zdravlja Srebrenik ističu da su odmah po prijemu poduzete sve mjere reanimacije, ali da one nisu dale rezultata. Dežurni ljekar je u 10.20 sati, nažalost, proglasio smrt bebe.

Majka tragično preminule bebe Meliha Suljić u naselju Luka kod Srebrenika, iako u velikom šoku, pristala je na razgovor o smrti njenog jednomjesečnog sina. Kaže da je, kao i svakog dana, ustala oko šest sati i naložila vatru u peći kako djeci ne bi bilo hladno. Nakon što je popila kafu i nahranila trogodišnjaka, presvukla je jednomjesečnog sina i pokušala da ga ponovo uspava.

– Starijem sam dala igračke, a bebu sam uzela u naručje i legla s njom na spužvu da je podojim kako bih je ponovo uspavala. Dok sam ležala pored bebe i ja sam zaspala. Ne znam koliko sam dugo spavala. Samo znam da sam se naglo trgnula iz sna i vidjela trogodišnjeg sina kako leži na mjestu gdje sam stavila bebu. Kada sam podigla starijeg sina, ispod njega sam vidjela potpuno krvavu bebu – ispričala nam je Meliha, koja je još u šoku od tragedije koja ju je zadesila.

Pokušala je bebi dati vještačko disanje, a potom ju je okrenula na stomak i masirala po leđima kako bi joj olakšala disanje. Nabrzinu je presvukla bebu, pozvala taksi i prevezla je u Hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik. Došavši u ambulantu, bebu je predala medicinskom osoblju, a nakon što su joj dali sredstvo za smirenje, izašla je u čekaonicu. Nažalost, samo nekoliko minuta poslije, dežurni ljekar saopćio joj je da je beba mrtva.

Komentari

komentara