Trudnoća i majčinstvo

Dok čekate bebu – Oralni sex kod trudnice liječi jutarnju mučninu

Napisao admin

Prema rezultatima najnovijeg kontroverznog istraživanja, trudnice koje gutaju spermu svojih muževa imaju manje šansi da pate od jutarnje mučnine i nesnosnih napada povraćanja


trudnica (foto:cure.ba)

Profesor Gordon Galup, psiholog sa Državnog univerziteta u Njujorku, nedavno je iznijeo problematičnu teoriju prema kojoj će dame koje gutaju spermu svog voljenog imati više šansi da, jednog dana kada to budu oboje željeli, začnu njegovo dijete. Međutim, on je sada sa ovakvim svojim tvrdnjama otišao korak dalje.

Primijetivši da postoji veliki broj trudnica koje toliko teško podnose prvih nekoliko mjeseci drugog stanja, da nisu u stanju da u sebe unesu čak ni tost i čaj, doktor Galup savjetovao im je da probaju sa gutanjem spermatozoida svog muža. Ono što je posebno važno jeste da to bude sperma isključivo od oca dijeteta u majčinom stomaku, a ne nekog drugog muškarca.

Galup objašnjava da je to zato što organizam prepoznaje pravu kombinaciju DNK, čiji je nosilac beba, što može blagotvorno i umirujuće da utiče na organizam buduće majke.

Iako ovo istraživanje još uvijek nije privedeno kraju, mnogi skeptici ne slažu sa Galupovom metodom, a glavni argument je to što nema dokaza da majke koje su prije začeća koristile kondom kao kontracepciju i tako minimalno dolazile u kontakt sa spermom svog muškarca, nemaju ništa jače jutarnje mučnine od dama koje su se redovno izlagale sjemenoj tečnosti.

cure.ba

Komentari

komentara