Trudnoća i majčinstvo

Heroj dana – Spasila bebu sigurne smrti (FOTO)

Napisao admin

Pamela Roseo sa Floride spasila je život svom petomesečnom nećaku Sebastijanu koji je u toku vožnje prestao da diše. Ona je je zaustavila svoj automobil nasred puta, izvukla dete napolje i primenila veštačko disanje bebi koja je poplavela usled nedostatka vazduha.


Beba (Foto: Telegraf)

Pamela Roseo (37) sa Floride spasila je život svom petomesečnom nećaku,Sebastijanu da la Kruzu, kada je u toku vožnje kolima prestao da diše.

Roseova je zaustavila svoj automobil nasred puta, izvukla dete napolje i primenila veštačko disanje bebi koja je poplavela usled nedostatka vazduha.

Prolaznici su priskočili u pomoć, a među njima se našao i fotograf Al Dijaz. Kao svaki fotograf, on je primetio nevolju na putu i posegao za foto-aparatom, ali kada je video uplakanu ženu koja doziva pomoć, vratio se u vozilo i krenuo po pomoć, pretičući vozila duž auto-puta.
Foto: AP/TanjugFoto: AP/Tanjug

– Kao foto-reporter želite da napravite dobre fotografije, ali kao ljudsko biće imate nagon da pomognete onima koji su u nevolji – izjavio je Dijaz, kome je očigledno i jedno i drugo pošlo za rukom.

Tako je naišao na policijsko vozilo i u pomoć je stigao i policajac Amauris Bastidasi, koji je pomogao u reanimaciji.

Tokom pružanja prve pomoći, beba je u dva navrata prodisala i opet prestala da diše, ali kada je hitna pomoć stigla, mali Sebastijan je bio u stabilnom stanju.

Roseova je izjavila da je beba rođena pre vremena i tokom porođaja je imao probleme sa disanjem. On je odveden u Džekson Memorial bolnicu, gde su mu pružili dodatnu pomoć i negu, i sada je dobro.

telegraf.rs

Komentari

komentara