Trudnoća i majčinstvo

Sve prenosila preko Facebooka i Twittera – Pogledajte kako izgleda porod uživo! (FOTO)

Napisao admin

Čim su započeli trudovi Ruth Iorio je odlučila svoje misli, osjećaje i fotografije podijeliti s cijelim svijetom objavljujući ih na Facebooku i Twitteru. Inače, Ruth Iorio je književnica iz Los Angelesa i piše blog za Huffington Post.


Porod (Foto: llustracija)

Njena namjera je bila pokazati “jedinstveno iskustvo”, bilo to ugodno za gledanje ili ne, ali najvažnije je bilo biti iskren.
 
“Konačni je rezultat bila sirova, intimna, zadivljujuća priča o početku života”, rekla je za Huffington Post.
 
“Trudovi su počeli oko 20:15. Trajali su 30 sekundi, svake dvije i pol minute. Očistila sam kuću i sada ću se okupati. Tweetat ću o svemu @fowlerruth i pokušat ću staviti link na Twitter i Facebook”, napisala je Ruth na početku priče.
 
“Pomaže kad se krećem. Ne mogu zamisliti da sam prikovana u krevetu s aparatima. To bi bilo dosadno. Tweetanje pomaže jer odvlači pažnju”, dodala je.
 
Ruth je tokom poroda opisivala bol, uzbuđenje, nemogućnost spavanja i hvalila svoju babicu. Postavljala je fotografije dok vježba na lopti za pilates, kupa se u kadi, spava, a potom kako se grči na krevetu. Fotografije je objavljivao i njen suprug Jared.
 
Iorio je rodila sina Nyea kod kuće. Ubrzo nakon toga je prebačena u bolnicu jer se posteljica nije uspjela odvojiti. Tamo je dobila i tablete protiv bolova i dozu krvi, a budući da je imala temperaturu, dali su joj antibiotike i ostavili na promatranju dva dana.
 
Tada je postavljala fotografije iz bolnice na kojim se vide ona i beba.
 
Porođaj je trajao 12 sati.
 
“Nye je bio okrenut guzom. Poludjela sam od boli kada je izlazilo rame. Sutra se s bebom vraćam kući. Ovo je bilo ludo iskustvo”, napisala je.
 
Nakon povratka kući pisala je o tome koliko je oduševljena bebom i kako joj nije jasno da su ona i suprug uspjeli napraviti ovako lijepo biće, piše Index.
 
“Okružen je ljubavlju, ali osjećam tugu što ga moram dovesti u ovaj svijet. Jedino što možemo je pružiti mu ljubav i okružiti ga dobrim ljudima i jakom zajednicom koja će mu dati snagu, suosjećanje i humanost koje nedostaje u modernom zapadnom svijetu. To bi trebalo biti lako?!”, napisala je.

24sata.info

Komentari

komentara