Trudnoća i majčinstvo

Maleni "borac" – Nerođena kćerka preživjela abortus tabletama!

Napisao admin

Devetnaestgodišnja Shannon Skinner ostala je trudna po drugi put u vrlo kratkom periodu, te se odlučila na abortus jer je vjerovala kako se ona i njen partner ne mogu brinuti za još jedno dijete uz bebu od 9 mjeseci koju imaju kod kuće, piše The Mirror.


Trudnica (Foto: Arhiva)

Budući da je za trudnoću saznala vrlo rano, podvrgla se abortusu specijalnim pilulama. Uzela je dvije doze lijekova misleći pritom da je time abortivni proces gotov.

Međutim, jutarnje mučnine su se nastavile te je napravila novi kućni test na trudnoću koji je bio pozitivan. Otišla je doktoru, a pretrage krvi pokazale su kako ipak nije trudna pa joj je rečeno kako su simptomi kroz koje prolazi nuspojave abortusa.

Simptomi su se nastavili, pa su ponovljene i pretrage krvi. Tad je bilo sigurno da je njena nerođena kćerka preživjela abortus tabletama.

“Bila sam tužna zbog abortusa, ali znali smo da smo donijeli ispravnu odluku jer smo imali problema i mislili smo da nije u redu da beba ispašta. Nikad nisam bila za abortus, ali sam patila od postporođajne depresije. Naše prvo dijete tad je imalo 4 mjeseca”, rekla je Shannon.

Abortus tabletama ne uspije jednom u 30 slučajeva. Sharon je bila upravo taj jedan slučaj.

“Ona je očigledno borac i ne želimo joj naštetiti. Kada sam išla na abortus, nisam se osjećala kao danas – vidjela sam je i čula otkucaje njenog srca”, ispričala je Shannon.

Na posljednjem ultrazvuku je sa Shannoninom bebom bilo sve u najboljem redu.

dnevnik.hr

Komentari

komentara