Trudnoća i majčinstvo

Doktori šokirani: Rođena beba sa dvije glave i tri ruke

Napisao H. H.

Dvadesetjednogodišnja Babita Ahirvar rodila je bebu sa dvije glave i tri ruke.

Ona i njen suprug Jašvant Sing Ahirvar izjavili su da su bili šokirani kada su vidjeli bebu, koju su dobili 23. novembra.

“Ne možemo da vjerujemo svojim očima, šokirani smo i potpuno je nevjerovatno. Svi su šokirani kada vide naše dijete”, rekao je otac.

I indijski ljekari koji su obavili porođaj rekli su da nikada ništa slično nisu vidjeli. Pretpostavlja se da je riječ o rijetkoj modifikaciji blizanačke trudnoće u kojoj blizanci dijele sve vitalne organe, uključujući i srce, ali imaju dvije glave.

Prema tvrdnjama ljekara, ovo je veoma rijedak slučaj u svijetu, a bebe imaju veoma male šanse da prežive, prenosi “Daily Mail”, koji je objavio i video snimak iz bolnice, pišu “Nezavisne“.

Blizanci se nalaze i dalje u bolnici na 24-časovnom posmatranju, a još uvijek nije poznato da li će biti moguće da budu podvrgnuti bilo kakvoj operaciji.

Roditelji, Babita i Jašvant vjenčali su se godinu i po dana ranije i s nestrpljenjem su čekali prvo dijete. Doktori su im rekli da čekaju “spojene blizance”.

“Osjećaji su bili pomiješani. Kada mi je sestra dala bebu u naručje mislio sam da je riječ o blizancima, ali kada je skinula peškir bio sam šokiran da vidim da naše dijete ima dvije glave i tri ruke”, rekao je otac.

“Daily mail” piše da je veoma mala vjerovatnoća da je moguće razdvojiti blizance, ali da doktori razmatraju sve opcije.

“Konsultovaćemo se sa ljekarima iz drugih bolnica koji su već radili slične operacije”, rekao je Surendra Sokar iz bolnice u kojoj su blizanci rođeni.

“Ovo je moje dijete i odgajaću ga tako. Dok god je živo voljeću ga i brinuću o njemu”, rekao je otac.

Komentari

komentara