Trudnoća i majčinstvo

TINEJDŽERIMA ODUZELI DIJETE Majka (15): Zašto? Volim ga!

Napisao H. H.

Jayden Lavender (14) i Jennifer Morrison (15) pobjegli su nedavno iz bolnice u Sydneyju sa svojom bebom. Sve troje pronašli su žive i zdrave 13. aprila, tačno 16 sati nakon što su nestali. Tinejdžeri su rekli da su kćer uzeli iz bolnice nakon što im je socijalna služba rekla da su premladi da bi odlučivali i brinuli se o djetetu.

Par je u sretnoj vezi te su se zaručili. Veselili su se rođenju djeteta. Nekoliko dana prije poroda fotografirali su se zagrljeni i fotografije su objavili na Facebooku. No nakon poroda socijalna služba im je rekla da su premladi da bi odlučivali i brinuli se o djetetu. Par se tada prestrašio da će im uzeti dijete pa su kćer Ariju koja je tada bila stara tri dana, zamotali ispod deke i u noći ju oteli iz bolnice te pobjegli s njom. Rekli su da su s njom htjeli provesti Uskrs. Kampirali su 16 sati i skrivali se. Pronađeni su i beba je vraćena socijalnoj službi.

Tracy Lavender, Jaydenova majka, rekla je novinarima da su svi dobro. Rekla je i da je beba dobro i da je imala sve što treba i da joj nije jasno zašto su tinejdžerima oduzeli dijete. Jayden je objavio i fotografije kako u bolnici kupa svoju kćer.

 

– Ne znam što smo napravili krivo. Sve što smo napravili je za dobrobit naše kćeri – rekao je  Jayden, piše News.com.au.

 

Nakon pritiska medija, socijalna služba je roditeljima kako kažu, “nakratko“ vratila bebu.

 

– To nam vraća vjeru da će nam uskoro zauvijek vratiti našu kćer. Vratili su nam osmijeh na lice – kažu mladi roditelji. Rekli su i da će se boriti za Ariju.

 

Policija je rekla da mladi roditelji nisu učinili ništa protuzakonito i da protiv njih neće dizati prijave.

– Znaju da je to što su napravili bilo krivo. Prestrašili su se da će im uzeti bebu pa su se sakrili – rekla je policija.

(24sata.hr)

Komentari

komentara