Poslovni kutak

Bijeljina – Za 44 mjesta konkurisalo čak 600 ljudi!

Napisao admin

Na konkurs za 44 upražnjena radna mjesta u gradskoj administraciji Bijeljine stiglo je 600 prijava kandidata, rekao je vršilac dužnosti gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić.


Nezaposlenost (Foto: Cure.ba)

Obrada zahtjeva je u toku, a Mićić je u razgovoru sa nevladinim organizacijama i novinarima najavio da će rang lista kandidata biti napravljena i da će biti javna.

On smatra da u gradskoj administaraciji nema previše radnika i da Bijeljina, sa manje od 300 službenika, u odnosu na druge opštine Republike Srpske ima srednje opterećenu administraciju.

Mićić je rekao da će uslijediti još jedan konkurs za radna mjesta u gradskoj upravi i da će 79 radnika otpuštenih po nalogu inspekcije ponovo dobiti zaposlenje.

Ovo uvjerenje obrazložio je tvrdnjom da su otpušteni radnici već stekli najbolje kvalifikacije i da će imati najbolje rezultate na konkursu.

Šef Odsjeka za poslove upravljanja ljudskim resursima u gradskoj administraciji Igor Ostojić rekao je da je otkaze dobilo 79 službenika u opštini po naredbi upravnog inspektora Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U naredbi je navedeno da prijem radnika na određeno vrijeme nije bio usklađen sa konkursnom procedurom i Zakonom o lokalnoj samoupravi, javlja SRNA.

cure.ba

Komentari

komentara