Poslovni kutak

Savjeti – Produžite dan

Napisao admin

Da li vam se nekad čini da je 24 sata premalo za sve dnevne obaveze? Niste jedini koji bi voljeli da dan traje mnogo duže. No, uz nekoliko savjeta za organizaciju i produktivnost, možete uštediti barem jedan sat. Otkrivamo vam trikove koji će produžiti vaš dan.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Uštedite 25 minuta – Kada radite nešto, ne prekidajte posao ni zbog čega – ne javljajte se na telefon, ne uključujte se u razgovor, ne odgovarajte na mailove. Nakon prekida teško se skoncentrisati i ponovo se potpuno posvetiti poslu. Stoga, radite bez ometanja.

Uštedite 20 minuta –Neodlučnost nam često krade dragocjeno vrijeme. Kako vam se to ne bi više događalo, isplanirajte naredna tri dana unaprijed. Ako se u posljednjem trenutku trebate odlučiti da li ćete na kafu sa prijateljicama ili u teretanu, nećete biti spremni ni za jedno ni za drugo.

Uštedite 15 minuta – Odabir odjeće nekim ženama predstavlja nemoguću misiju, zbog čega minute provedu ispred ormara. Kako vam se to ne bi dešavalo, odjeću organizujte prema prilici u kojoj se nosi (elegantna, poslovna, sportska, za slobodno vrijeme) i boji. Na taj način će vam sve biti pri ruci, pa nećete gubiti vrijeme.

Uštedite 5 minuta – Prebiranje po mnoštvu različitih kozmetičkih preparata oduzet će vam mnogo vremena. Stoga u neseser spremite samo najosnovnije kozmetičke preparate koje najčešće koristite i smjestite ih u ormarić u kupatilu, tako da budu lako dostupni.

cure.ba

Komentari

komentara