Poslovni kutak

Studenti se izborili za svoja prava – Smanjenje plaća profesorima na Univerzitetu ''Džemal Bijedić''!

Napisao admin

Studenti Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru nakon brojnih sastanaka s referadom Univerziteta postigli su svoja prava.


Univerzitet Džemal Bijedić (Foto: Cure.ba)

Kroz tri dana, koliko su studenti vodili sastanke, izborili su smanjenje plaća profesorima koji bi tako pomogli Univerzitetu da opstane, ali su se također izborili za dosadašnju cijenu upisnih materijala i ispita, do čijeg je povećanja trebalo doći. Studenti se nisu uspjeli izboriti za školarinu koja im je porasla za 300 do 400 maraka, ali se nadaju kako će im svi ostali zahtjevi biti uvaženi jer ako do toga ne dođe, spremaju se održati veliki prosvjed ispred zgrade Vlade HNŽ-a, koju smatraju i najvećim krivcem za cijelu situaciju, piše današnji Dnevni list, a prenosi Mostarlife.com.

– Odluka o smanjenju plaća profesorima čeka svoje usvajanje, ali će do toga sigurno doći, jer su i sami zaposlenici spremni ponijeti dio tereta kako bi nam bilo bolje, kazao je Jaganjac koji naglašava kako će od Vlade također tražiti određena prava kako do ostalih povećanja ne bi došlo te kako bi se uspostavila konačna cijena školarina koja ne bi rasla. 

cure.ba

Komentari

komentara