Poslovni kutak

"Neka se drži onoga što zna" – Upravljanje kompanijom "prevelik je zalogaj" za Zuckerberga?!

Napisao admin

Mark Zuckerberg talentovan koliko jest ipak se uvalio preko glave preuzevši mjesto predsjednika uprave više milijardi dolara vrijedne javne kompanije, komentari su finansijskih stručnjaka koji smatraju kako bi se osnivač Facebooka trebao nastaviti baviti inovacijama, a mjesto šefa kompanije prepustiti iskusnijem izvršnom direktoru.


Mark Zuckerberg (Foto: Cure.ba)

Njihovo mišljenje podupro je i prošlosedmični pad cijena dionica, i to na gotovo polovinu cijene javne ponude, a sve više kritika izaziva i njegov “modni izričaj”. Naime, poslovni svijet zamjerio mu je što je na prvi veliki sastanak sa investitorima došao u tenisicama i majici sa kapuljačom.

Mnogi manageri smatraju kako se tim potezom pokušao umiliti svojoj “publici” umjesto da se počne ponašati odgovorno prema svojim ulagačima, i upravo to bi ga moglo stajati mjesta predsjednika upravnog odbora jer je njegov glavi posao da upravlja kompanijom.

Ipak, donosi LA Times, postoji nekolicina finansijskih stručnjaka koji smatraju kako pad cijena dionica društvene mreže nije isključivo Zuckerbergova odgovornost nego su za to odgovorni i ulagači koji su shvatili kako rast društvene mreže možda i neće biti tako veliko kako su sebi oni to zamislili.

cure.ba

Komentari

komentara