Poslovni kutak

predani poslu – Prednosti i mane rada u velikim korporacijama

Napisao admin

Posao u velikoj korporaciji za mnoge je najveća želja. Međutim, čak iako ispunjavate brojne uslove koje velike kompanije traže, ne zaboravite da uz redovnu platu i mogućnost usavršavanja idu i brojna odricanja i stresne situacije.


Posao (Foto: Cure.ba )

– Pored stručnih kvalifikacija, koje zavise od konkretne pozicije, najviše se vrednuju dodatne vještine i osobine poput fleksibilnosti, timskog pristupa radu, razvijene vještine komunikacije i organizaciona sposobnost, proaktivni pristup poslu, poznavanje rada na računaru, aktivno znanje engleskog jezika, kao i sve dodatne licence i sertifikati koje kandidat posjeduje, a koji doprinose višem stepenu radnog doprinosa. Za većinu radnih mjesta jedan od osnovnih uslova je da kandidat ima završenu visoku stručnu spremu

MANE
radno opterećenje
osećaj bezvrijednosti
česta nemogućnost ispoljavanja kreativnosti
duže ostajanje na poslu
obavljanje tuđeg posla
pojava mobinga

PREDNOSTI
sigurni prihodi
ispunjene zakonske obaveze prema zaposlenom
mogućnost napredovanja
mogućnost usavršavanja
materijalne i nematerijalne stimulacije

S obzirom na aktuelne tendencije u kojima savremeni uslovi poslovanja karakterišu sve brže i turbulentnije promene, osnovni oblik konkurentske borbe među kompanijama sada je takmičenje za kreativne stručnjake, dokazane lidere, ali sve više i za mlade, talentovane i obrazovane ljude. To je šansa i mogućnost da se zaposlenima poboljšaju uslovi jer korporacije shvataju da faktor uspjeha postaju ljudi, njihov razvoj, mogućnosti i motivacija, odnosno i njihovo radno zadovoljstvo.
– Aktivno se promovišu talenti, vještine i stručnost naših zaposlenih i vodi se računa o njihovom ličnom razvoju kroz interne i eksterne obuke. Nude se rješenja zaposlenima u smislu pomoći pri uspostavljanju balansa između života i rada. Obezbjeđuju se jednake mogućnosti i uslovi za promociju svakog pojedinca.

cure.ba

Komentari

komentara