Poslovni kutak Video

Na proslavi prvog maja – Djevojka izgorjela u užasnom požaru, prijatelji bili bespomoćni (VIDEO + FOTO)

Napisao admin

Dvadesetogodišnja Aleksandra Pantović poginula je u požaru u vikendici u selu Obrva kod Kraljeva, gdje je grupa od dvadesetak mladića i dejvojaka došlo da proslavi prvomajske praznike.


Požar (foto: youtube)

Nezvanično doznajemo da je do požara došlo kada je plamen iz plinske boce zahvatio kante sa benzinom koje su se nalazile u istoj prostoriji, a benzin je najvjerovatnije korišten za agregat, s obzirom da u vikendici nije bilo struje.

– Ne može se sa sigurnošću tvrditi da li je plinska boca ili nešto drugo bilo uzrok požara. Grupa mladih se okupila na uranku, u vikendici koja se nalazila na samoj obali Morave, u kojoj se najverovatnije nalazila izvesna količina zapaljive tečnosti – rekao je za Blic Radoica Kočović načelnik Odjeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Ispred vikendice se spremao roštilj, a nastradala djevojka je bila sama u sobi u trenutku izbijanja požara. Prema datim izjavama policiji, njeni prijatelji su čuli vrisak, ali nisu mogli da je spase.

– U trenutku je došlo do naglog požara u kom se našla djevojka, jer je spavala unutra i nije uspela da izađe, i nažalost je stradala u požaru. Požar dogodio u utorak oko 19 sati, a vikendica ili drvena brvnara je buknula kao kutija šibica, a ostali mladići i devojke bili su ispred vikendice, i među njima nema povređenih – kaže Kočović.

Vodom gasili požar, vatra se još više razbuktala

Grupa mladih ljudi nije imala nikakva iskustva za mjerama obezbjeđenja od požara. U trenutku izbijanja požara, vatru su najvjerovatnije gasili vodom, koja je još više razbuktala požar. U pitanju je tzv. munjeviti požar koji se dogodi u nekoliko sekundi. Brvnara je bila napravljena od drveta, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspjeli ništa da učine kako bi spasili djevojku. Kako smo saznali, mladići i djevojke su iz Kraljeva došli u selo Obrva kako bi proslavili prvomajski uranak.

doznajemo

Komentari

komentara