Poslovni kutak

BH Telecom donirao više od sto hiljada maraka institucijama u HNK

Napisao H. H.

Svečano je danas bilo u direkciji Bh. Telecoma u Mostaru, gdje su predstavnici ove kompanije uručili vaučere obrazovnim istitucijama, te sportskim, humanitarnim i drugim udruženjima s područja HNK-a. Ukupna vrijednost donacije iznosi 117.160 KM.

Direktor direkcije Bh. Telecoma u Mostaru Adil Šuta naveo je da kompanija i u budućem periodu namjerava nastaviti pomagati institucije i udruženja. Samo tokom protekle četiri godine lokalnoj zajednici kroz razne takse Bh. Telecom uplatio je više od milion KM.

– Posebno smo ponosni na Bh. Telecom ligu za mlade u kojoj okupljamo mlade iz čitavog kantona, a značajan smo sponzor i Mostarskog ljeta i Mostarske liske, rekao je Šuta, uz podsjećanje da na prostoru direkcije u narednom periodu kreću u investiranje dva miliona KM u bolju opremu.

Izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma Duljko Hasić napomenuo je da ova kompanija svake godine donira više od milion KM, namijenjenih prije svega pravnim subjektima u oblasti sporta, zdravstva i obrazovanja.

– Podržavamo projekte osnovnog i srednjeg obrazovanja, a pomažemo vatrogasne službe, gorske službe i javne kuhinje, kazao je Hasić.

Na osnovu Odluke o dodjeli donacija pravnim osobama u 2017, donesene po provedenom Javnom konkursu BH Telecoma za dodjelu donacija, 137 pravnih osoba je dobilo donaciju, a ukupan iznos dodijeljenih donacija je milion KM.

Komentari

komentara