Poslovni kutak

Bh. firma proizvodi i donira 50.000 zaštitnih maski

Napisao H. H.

“Trenutno radimo samo na šivanje maski, 50.000 komada, koje ćemo pokloniti ljudima koji su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa.”

U cilju borbe protiv koronavirusa, koji je zahvatio cijeli svijet pa tako i Bosnu i Hercegovinu, jedna kompanija koja se inače, bavi proizvodnjom donjeg rublja i spavaćeg programa, odlučila je dio svojih proizvodnih kapaciteta usmjeriti na proizvodnju zaštitnih maski i druge zaštitne opreme.

Radi se o proizvodnji i doniranju više od 50.000 zaštitnih maski, a toku je nabavka i prijeko potrebnih respiratora koje će donirati zdravstvenom sistemu u BiH. Sredstva su uplaćena, te očekuju isporuku.

Na ovaj korak su se odlučili svjesni situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo, ali i važnosti uloge kako građana, tako i privrednih subjekata.

Mervana Muhović, PR firme ‘Alma Ras’, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) podsjetila je da imaju više od 1.200 uposlenika.

“Trenutno smo se organizovali tako da radi samo 100 radnika i to na četiri proizvodne lokacije – Visoko, Olovo, Careva ćuprija i Srebrenica. Trenutno radimo samo na šivanje maski, 50.000 komada, koje ćemo pokloniti ljudima koji su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Tu mislimo prvenstveno na civilnu zaštitu, domove zdravlja, naše poslovne partnere kao i svim građanima BiH“, pojasnila je Muhović.

Pored zaštite zdravlja uposlenih, kako je kazala, kompanija je poduzela i mjere kako bi sačuvala radna mjesta, što će biti najveći izazov.

“Za one uposlenike koji imaju uslove za rad od kuće, oni i rade na taj način. Za ostale čekamo da se uspostave uslovi za nastavak rada. Kompanija će se potruditi da očuva sva radna mjesta“, izjavila je Muhović.

Dodala je da je toku nabavka i prijeko potrebnih respiratora koje će donirati zdravstvenom sistemu u BiH. Sredstva su uplaćena, te očekuju isporuku.

Komentari

komentara