Moda

Savjeti – Kako nositi jaknu sa kapuljačom i izgledati moderno? (FOTO)

Napisao admin

Jakna sa kapuljačom je zgodan i prilično popularan izbor odjeće za hladne vremenske uvjete. No, bez obzira na svu ljepotu toplote, ponekad u njoj možete izgledati bezlično. Dakle, u cilju da ostanete moderni, a ujedno sportski obučeni, pogledajte sljedeće savjete.


Jakna sa kapuljačom će sakriti vaš struk. Ali ukoliko budete nosili pojas preko nje definirat ćete liniju struka i stvoriti skladniju siluetu. Ključ je odabrati pravi remen koji će odgovarati  boji i teksturi jakne.

Široke jakna s akapuljačom može biti uravnotežena s nekim uskim hlačama i cipelama na petu ili čizmama. Jakna sa kapuljačom + olovka suknja je također odličan način da se stvori uravnotežena silueta. Plus će kontrast između casual jakne i elegantne olovka suknje stvoriti lijepu dinamiku u izgledu.

Još jedan odličan izgled je uparivanje jakne s džemper haljinom i čizmama na petu. 

Ukoliko ste niski, jakna sa kapuljačom vas može učiniti još nižim. U tom slučaju se opredijelite za čizme sa petom ili platformom, jer ćete tako dobiti lijepe i elegenatne noge, a i nekoliko centimantara više. 

Postoje brojni načini nošenja ove jakne na elegantan način.Glavna stvar je da pazite na proporcije i držite ih pod kontrolom izjednačavanjem širokog gornjeg dijela sa vitkiji donjim dijelom. 

cure.ba

Komentari

komentara