Moda

Trikovi pomoću kojih ćete ostati mnogo duže na visokim štiklama

Napisao H. H.

Višesatno nošenje štikli pravi je izazov, naročito ako ih ne nosite redovno. Žuljevi i pritisak na nogama samo su neki od neprijatnih posljedica nošenja visokih potpetica.

KOMENTARI

Odaberite pravi model

Ako tek počinjete da nosite štikle, počnite s platformama. Ako ipak zbog određene priike birate salonke, pripazite dobro da odaberete one koje su prijatnije za hodanje i u kojima se osjećate stabilnije.

Razlika od centimetar-dva i te kako može “učiniti čuda”. Odaberite model i svakako prošetajte par koraka u njima prije nego što ih kupite. Ako vas već sada bole noge, zamislite kako bi u njima trebalo stajati cio dan i znaćete je li taj model za vas.

Birajte deblju petu

Štikle s ultra tankim potpeticama su se*si, ali jako je teško održavati ravnotežu na takvim cipelama, posebno ako tek počinjete hodati u štiklama.

Birajte cipele s debljom petom za lakši hod

Birajte mekše materijale i unutrašnjost cipele koja će pomoći da neutralizujete pritisak.

Zalijepite prste

Zvuči čudno, znamo, ali stručnjaci savjetuju kako je dobra ideja zalepiti treći i četvrti prst jer će to smanjiti pritisak na stopalu kada hodate u štiklama.

Raširite cipele

Obucite debele vunene čarape i “uvucite” noge u cipele. Hodajte u njima po kući i malo ih “zagrijte” fenom za kosu. Od vrućine će materijal početi da se širi.

Koristite jastučiće

Na tržištu postoje razni jastučići koje možete umetnuti u cipele, a koji bi trebalo da smanje bol i pritisak. Isprobajte ih i nađite onaj koji vama i modelu cipele koji prefrerišete, najviše odgovara, piše “Srbija danas“.

Komentari

komentara