Moda

Evo zašto biste ove jeseni morale da nosite crvenu boju

Guests arrive for the Marchesa fashion show during the Mercedes Benz New York Fashion Show events on February 15, 2012 in New York City. Pictured here is Stacy Keibler
Napisao H. H.

Crvena boja, kao simbol elegancije, u vašim svakodnevnim rutinama, uglavnom je bila namenjena za usne i nokte. Ali, ove sezone nosi se na kapcima i obrazima. Da, dobro ste pročitali.

Kremaste senke od sada možete naći i u ovoj seksi boji a nanose se oko očiju do obrva, čime se postiže ‘vampirski’ look dok, ako je nanesete na obraze postići ćete senzualan look gejše.

Kako nam se beauty trendovi menjaju iz meseca u mesec, na ovako nešto smo i bili spremni. U 21. veku kada je sve dozvoljeno i kada vas više niko ne gleda čudno zbog određenog modnog aksesoara koji “baš sad nije moderan” ili ste u svom autfitu “sparili više od tri boje”, senka, ruž i rumenilo crvene boje, apsolutni je must have sezone, sigurni smo.

Hajde da se malo osvrnemo i na to šta ljudi misle o vama kada nosite crveno, da li ova boja žene čini privlačnijim te i zašto je crvena nijansa najseksepilnija…

Naime, crvena boja je i u prošlim vekovima korišćena kao karmin i ruž kako bi se oponašalo seksualno interesovanje i uzbuđenje. Da li vam je jasno da je veza između crvene boje i privlačnosti, i više nego snažna? Jeste! Malo drugačije rečeno, crvena boja vodi ka privlačnosti, jer navodi na seksualnu spremnost.

Sa druge strane, kada je reč o crvenoj boji koju nosite u svojim odevnim kombinacijama, istraživači sa jednog univerziteta objavili su studiju prošle godine o tome kako muškarce koji se oblače u crveno doživljavaju drugi muškarci, a kako žene. U toku ovog eksperimenta, pokazali su im fotografije muškaraca koje nose tri različite boje, a zatim su im rekli da ih rangiraju po tome koliko su agresivni i dominatni. Samo su muškarci rangirali one koji su nosili crveno kao dominantnije, ali oba pola su se složila da izgledaju agresivno ali i odvažno i uspešno..

 

Komentari

komentara