Moda

Maneken priznao – Andrej Pejić: Trudio sam se da budem kao i drugi muškarci

Napisao admin

Australijski maneken bh. porijekla kaže da je njegov stariji brat Igor sasvim drugačiji od njega – mišićav, muževan, pravi "mačo men".


Andrej Pejić (Foto: Cure.ba)

Australijski maneken bh. porijekla Andrej Pejić, uskoro počinje sa snimanjem reality show programa o svom životu, a gledaoci će moći da upoznaju i njegovu majku Jadranku kao i brata Igora, za koga najpoznatiji svjetski androgini model kaže da je sušta suprotnost njemu kao i da je veoma muževan – pravi balkanski “mačo men”.

Dvadesetdvogodišnji Pejić je rođen u Tuzli, tokom rata u Bosni je kao izbjeglica došao u Srbiju, a 2000. se sa majkom i bratom preselio u Australiju. Andrej priznaje bi njegov život vjerovatno bio mnogo drugačiji da je ostao u Srbiji.

“Kada se radi o seksualnom identitetu Srbija je veoma konzervativna. Tipičan Balkanac je i dalje mačo men. Pretpostavljam da mi tamo ne bi bilo lako kao tinejdžeru i sigurno bi bilo veoma zbunjujuće za mene. Vjerovatno bih se trudio da se uklopim u lokalni ideal pravog muškarca, ali slične probleme sam imao i u Australiji. Trudio sam se da budem kao i drugi dječaci, čak sam i ragbi igrao sa starijim bratom i društvom iz kraja – ispričao je Andrej koji je dodao da je Igor potpuna suprotnost njemu.

– Svi mi kažu da je moj brat pravi ljepotan. Čak sam pokušao da ga ubijedim da postane model. Ima crnu kosu, veoma je mišićav i muževan, pravi Balkanac. Jedino što nam je zajedničko su obrve – zaključio je Andrej Pejić.

cure.ba

Komentari

komentara