Moda

Definitivno bezvremen teksas – Farmerke koje se nose ovog ljeta (FOTO)

Napisao admin

Teksas je definitivno bezvremen. To je najpraktičniji višenamjenski komad tkanine, koji odgovara svima, nezavisno od pola, godina ili ukusa.


farmerke (foto.cure.ba)

Nema sumnje da je džins  neizostavan dio svakog garderobera, jer se tako lako nosi, kako sa jednostavnim pamučnim majicama, tako i sa delikatnim i ženstvenim bluzama. Svi nose džins, od domaćica do poslovnih žena i od tinejdžera do penzionera. I koji je to razlog zbog kojeg je teksas toliko popularan? Prvenstveno zato što onome ko ga nosi pruža udobnost i samopouzdanje. Uglavnom, džins može biti i više od „samo udobnog“ komada odjeće. Ustvari, u džinsu možete izgledati nevjerovatno seksi i ženstveno. Jednostavno, pronadjite par farmerica koji najbolje odgovara vašem obliku tijela i uklopite ga sa vašom omiljenom majicom ili elegantnom bluzom i odgovarajućim aksesoarom.  

Svake sezone džins se vraća u modu u nekim novim nijansama, koje ih čine još privlačnijim i još više neodoljivim.  Vrijeme je da se upoznate sa trendovima za proljeće/ljeto 2012 i da za sebe izaberete neki od stilova.

Farmerke jarkih boja: Ko kaže da farmerice moraju biti obojene samo u tradicionalnoj plavoj boji? Nova sezona  nam donosi mnoštvo vrućih, jarkih nijansi, tako da ne iznenadjuje što su i farmerke ove sezone obojene u jarko rozu, crvenu, zelenu i ljubičastu nijansu. Ako ste manje hrabri i bojite se da ne pogriješite u kombinovanju, možete da ih nosite uz jednostavan bijeli ili crni topić, a ako ste od onih hrabrijih, kolor blok je i dalje u trendu, pa pustite mašti na volju.

Farmerice u pastelnim tonovima: Pastelne nijanse su druga modna opcija što se tiče boja, ove sezone.  Farmerke zgledaju vrlo nježno, obojene u krem, mint, limun žutoj ili sivoj i izgledaće fascinantno kada ih iskombinujete sa nekom romantičnom bluzom, sandalama sa platformom i elegantnim šeširom širokog oboda.

Farmerice sa printom: Ovo proljeće/ljeto printovi su svuda oko nas, pa nisu mogli zaobići ni džins. Dakle pripremite se za šarmantne cvjetne printove, pruge, životinjski print, afrički print ili oštri kaleidoskop print.

Uske farmerice: Ova vrsta farmerica savršeno izgleda na mršavicama dugih nogu. Ako ne spadate u grupu mršavica, bolje je da izbjegavate ovaj stil, jer će sigurno učiniti vidljivim vaše kritične djelove.

Izbijeljeni džins: Ukoliko volite retro stil, probajte sa izbjeljenim farmerkama, koje će divno izgledati kombinovane sa svijetlim topićima, majicama sa resama i teksas prslucima.

Farmerice sa visokim strukom: Sa kratkim pamučnim majicama, koje su hit ove sezone i farmerkama visokog struka, izgledaćete ultra moderno. Savršena verzija za prikrivanje problematičnih zona su farmerke visokog struka sa širokim zvono nogavicama.

cure.ba

Komentari

komentara