Moda

UREDNICA “VOGUEA” Anna Wintour otkrila: U ovim prilikama ne biste trebali nositi farmerice

Napisao H. H.

Njene modne izbore rijetko ko se usuđuje u javnosti kritizirati, iako, ako se malo bolje razmisli, tu i nema mjesta kritici jer, po mišljenju mnogih, ona suvereno vlada modom

KOMENTARI
ADVERTISEMENTS

Anna Wintour, urednica najprestižnijeg modnog magazina “Vogue”, važi za osobu besprijekornog stila i ukusa.

Njene modne izbore rijetko ko se usuđuje u javnosti kritizirati, iako, ako se malo bolje razmisli, tu i nema mjesta kritici jer, po mišljenju mnogih, Anna suvereno vlada modom.

Njen izbor često su elegantne haljine, cipele, blejzeri, kaputi, a prepoznatljiva je po uredno ošišanoj paž frizuri koju godinama nosi.

Sudeći prema strogom izgledu modne urednice mnogi nikako ne mogu zamisliti da Anna nosi farmerice.

Međutim, ona je otkrila da ovaj komad odjeće rado oblači i da ga voli, ali pazi u kojim prilikama će ga odjenuti.

Prva dva mjesta na kojima Annu nećemo nikada vidjeti u farmericama su Buckhingamska palata i Bijela kuća, mjesta gdje su farmerice strogo zabranjen odijevni predmet. Prenijeto na uvjete običnih smrtnika, koji baš tako često ili nikako nemaju priliku susretati se sa predsjednicima država i kraljevima, to bi se odnosilo na izuzetno formalne poslovne ili porodične prilike.

Međutim, treća situacija je mnoge iznenadila. Anna je naime, otkrila da farmerice definitivno nisu za priliku kada trebate upoznati roditelje svog partnera.

Naravno, odmah se postavlja pitanje šta da radimo, ako je baš prvi susret sa potencijalnim svekrom i svekrvom planiran na nekom izletu, u prirodi ili na sportskoj manifestaciji?

Savjet modne urednice je da pantalone itekako dolaze u obzir, ali izaberite ležeran model širih nogavica ili suknju-pantalone, u zavisnosti od građe,piše Faktor

Komentari

komentara