Moda

Pomno odabrani komadi – Niske žene: Šest savjeta kako da izdužite figuru!

Napisao admin

Džepna Venera laskavi je epitet za dame koje krasi sitnija građa poput Eve Longorie, Kylie Minogue i Shakire. Osim što ove zvijezde oduševljavaju svojom snažnom enegrijom posebno je zanimljiva njihova smjelost da na crvenom tepihu pariraju puno višim kolegicama. Tajna se krije u pomno odabranim komadima odjeće koji izdužuju figuru.


Ilustracija (Foto: arhiva)

1. Dužina

Želite li maksimalno izdužiti figuru birajte kraće modele čija dužina ne prelazi koljena. Isti efekt može se postići i s maksi haljinama visoko sječenog struka uz koje će se savršeno uklopiti elegantne štikle. Visina struka treba da bude nešto iznad one prirodne tako da donji dio haljine bude u prvom planu, piše Zadovoljna.

 

2. Dekolte

Dekolte je najsenzualniji dio tijela i želite li ga naglasiti učinite to V ili U izrezom. Takav kroj izdužiće liniju vrata i učiniti je elegantnom. Izbjegavajte okrugli izrez majice ili haljine.

 

3. Uzorci i boje

Kada su boje u pitanju postoji čitava paleta nijansi ili tonova koja je dobrodošla na ženama sitnije građe. Žive boje pun su pogodak, a prate ih i popularne pastelne nijanse koje su ove sezone pravi hit. Što se uzoraka tiče, oni bi trebali biti sitni i decentni, a jednobojni materijali savršen su odabir.

 

4. Nakit

Nakit je instant podizač svakog stajlinga, no niske žene trebale bi izbjegavati onaj krupni i predimenzionirani. Dugačke ogrlice koje sežu do ispod grudi ili do pupka vaši su saveznici jer stvaraju vizuelni efekat izdužene figure.

 

5. Cipele

Žene nižeg rasta vrlo često posežu za vrtoglavim potpeticama koje dokazano produžuju nogu i čine je elegantnom. Sličan efekt može se postići i s umjerenijim štiklama, ali biranog modela. Birajte otvorenije štikle i izbjegavajte kaišiće i ukrase oko i ispod gležnjeva. Štikle boje pudera koje su ove sezone must have vaše su saveznice.

 

6. Kroj

Odjeća bi trebala pratiti liniju tijela jer na taj način se naglašava silueta. Izbjegavajte vrećaste modele i materijale ukrašene horizontalnim prugama. Strukirane haljine savršeno će naglasiti ženstvenost. Žene nižeg rasta mogu sebi dozvoliti trendi kombinezone dugačkih, prozračnih i ravnih nogavica i višeg struka. Izbjegavajte modele s vrlo širokim nogavicama.

cure.ba

Komentari

komentara