Moda

Modni savjeti kraljice stila: “Samo seljanke nose stalno džins i drečave boje “

Napisao H. H.

Njene modne izjave su izazvale burne reakcije širom svijeta jer je o svemu pričala bez dlake na jeziku. Međutim, ne obazirući se na to njen modni ukus je stvarno besprijekoran.

Čuvena modna urednica, Ana Vintur (69) važi za najmoćniju ženu iz sveta mode, a njeni stilski saveti se bespogovorno slušaju i cene. Kada bismo takvo pravilo preneli na uslove običnih ljudi to bi značilo da farmerke nikada ne treba nositi prilikom poseta predsednicima država i kraljevskim porodicama.

Ne treba ih nositi u formalnim poslovnim ili porodičnim prilikama. Međutim, treća situacija je mnoge prilično iznenadila. Ana je otkrila da džins ne smete da nositi u situaciji kad treba da upoznate roditelje svog izabranika. Naravno, odmah će se postaviti pitanje šta da radimo ako je baš prvi susret sa potencijalnim svekrom i svekrvom planiran na nekom izletu

Ona savetuje da pantalone i te kako dolaze u obzir, ali odaberite neki opušteni model širih nogavica ili suknju-pantalone u zavisnosti od svoje figure. Po pitanju modnih tkanina, Anni se nimalo ne dopada najlon, a kada govorimo o sportskoj odjeći, ova zloglasna urednica nikako ne može smisliti fluorescentne krpice.

‘Ne zaboravite ponijeti sunčane naočale, osobito u situacijama kada tenisači inzistiraju na nošenju ružnih fluorescentnih boja na terenu.’ Osim što suvereno vlada modnom industrijom, nekrunisana kraljica mode prepoznatljive paž frizure neguje besprekoranstil odevanja, te se modni kritičari ne usuđuju da bilo šta zamere.

U njenom garderoberu, kao i na javnim pojavljivanjima preovladavaju elegantne haljine, blejzeri, kaputi, kao i visoke potpetice. S obzirom na takav način odevanja, retko ko bi mogao da je zamisli odevenu u farmerke. Međutim, urednica američkog Voga je otkrila da farmerke rado bira i voli da nosi. Ali, nosi ih nikad ne nosi u sledećim prilikama. Dakle, prilikom posete Bakingemske palate i Bele kuće, kao i ostalim mestima na kojima je džins izuzetno nepoželjan,prenosi Pult

Komentari

komentara